вівторок, 13 листопада 2012 01:22

"Благали, щоб не наїжджав на владу", - вузи відмінили зустріч студентів із Терлецьким

"Благали, щоб не наїжджав на владу", - вузи відмінили зустріч студентів із Терлецьким
Валентин Терлецький ФОТО: marusia.org.ua

9 листопада у навчальних закладах Харкова мали відбутися зустрічі студентів із письменником і музикантом Валентином Терлецьким. Їх скасували через "неблагонадійсність" автора.

"Презентація "Хмарочосу" планувалася у трьох вузах. Першим відмовився педагогічний університет - ще тиждень тому. Єдині, які сказали відкритим текстом, що я неблагонадійний автор. Спокушатиму студентів, говоритиму недозволені речі. Хтось із керівництва прочитав роман. А у них правильні студенти, які постійно використовуються вузом на приїздах Януковича, Азарова, стоять там з прапорцями. У середу почали дзвонити з двох інших - гуманітарної академії та університету імені Каразіна. Благали, щоб я не розповідав на зустрічах нічого крамольного, знову ж таки - не спокушав студентів, не наїжджав на владу. Я пообіцяв їм це і пояснив, що і не збирався цього робити. Що буду говорити виключно про роман, візьму гітару, поспіваю ліричних пісень, почитаю вірші, відповідатиму на питання. В НАУ вигадали відмазку, що дозвіл на використання аудиторії досі не підписаний", - розповів автор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через новий роман Степан Процюк має депресію

Роман "Хмарочос" презентували на Форумі видавців у Львові. Він отримав нагороду на "Коронації слова – 2012" і номінований на премію "Книга року ВВС – 2012". Він вийшов друком у видавництві "Нора-Друк". У ньому йдеться про протест митців, які намагаються довести, що творчість має бути вільною. Збираються на даху хмарочосу й обіцяють стрибнути з нього, якщо не скасують заборону вільної творчості.

"Хмарочос" - це роман-утопія, який зовсім не стосується наших реалій, він мені повністю наснився. Написав його ще три роки тому. Як то кажуть: на крадію і шапка горить. Певно провели паралелі між тим, що відбувається зараз з описаними в романі подіями й злякалися", - додав автор.

Зараз ви читаєте новину «"Благали, щоб не наїжджав на владу", - вузи відмінили зустріч студентів із Терлецьким ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі