пʼятниця, 14 березня 2014 09:08

Більше 300 українських митців звернулися до колег по всьому світу

Більше 300 українських митців звернулися до колег по всьому світу
Олександр Ройтбурд "Той, хто піднімає прапор"

До творчої спільноти усього світу звернулося більше ніж 300 українських митців. Таку заяву вони опублікували на сайті Міністерства культури.

"Сьогодні ми не можемо залишитися осторонь і спокійно спостерігати за тим, як Російська держава, користуючись довірою між нашими народами, близькими культурними цінностями та можливістю розуміти один одного, розгорнула проти нас інформаційну війну. Немотивована агресія, прагнення до знищення, побажання зла сусідній державі, прагнення до розколу України – є нічим іншим, як провокацією конфлікту з метою поглиблення його в Криму та поширення його за межі території Кримської автономії".

У зверненні також йдеться, що Україна ніколи не зазіхала на суверенітет російського народу, його мову та культуру. І що сьогодні зберігати мир коштує серйозних зусиль, адже влада Росії не соромлячись спотворює інформацію, підкреслює її "яскравою телевізійною картинкою". "Закликаємо усіх митців, художників та архітекторів, письменників та поетів, музикантів, працівників музейної галузі, бібліотекарів, акторів та режисерів, громадських діячів, журналістів та редакторів, усвідомити власну відповідальність за майбутнє нашої держави і не мовчати!"

Заява відкрита для підписання. Зараз її підтримало вже 329 діячів культури та мистецтва усієї України. Серед них письменники Лариса Денисенко, Тарас Антипович, Іван Андрусяк, артисти Остап Ступка, Наталія Сумська, Олексій Вертинський, художники Тіберій Сільваші, Олег Тістол, Іван Семесюк та багато інших.

Зараз ви читаєте новину «Більше 300 українських митців звернулися до колег по всьому світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі