середа, 24 травня 2017 21:45

Безкордонний плагіат: американська скульптура схожа на українську статуетку

Безкордонний плагіат: американська скульптура схожа на українську статуетку
"Сидяча балерина" американського художника Джеффа Кунса схожа на статуетку українського скульптора Оксани Жнікруп Фото: Facebook

У новій роботі американського художника Джеффа Кунса побачили плагіат статуетки українського скульптора-фарфориста Оксани Жнікруп.

"Сидячу балерину" Джеффа Кунса встановили в центрі Нью-Йорка. Грузинський художник Ладо Почхуа в своєму фейсбуці звернув увагу на те, що надувна скульптура є майже точною копією статуетки, виконаною українкою.

Жнікруп з 1955 по 1987 рік працювала скульптором на Київському експериментальному кераміко-художньому заводі. Її роботи брали участь в республіканських виставках декоративного мистецтва і були представлені на міжнародних ярмарках у США, Канаді, Туреччині та Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада Європи допоможе у боротьбі з плагіатами

"Сидяча балерина" з'явилася на площі біля Рокфеллер-центру на початку травня. Її висота становить 13,7 метра. Нова робота Кунса - збільшений варіант його старої скульптури з проекту "Давнина". Говорячи про неї, художник зізнавався, що прообразом послужила порцеляновий фігурка початку століття, "знайдена на російській фабриці".

У соціальній мережі Instagram великої популярності набула пара туристичних фотографів Джек Морріса та Лорен Буллен. Нещодавно вони виявили, що двоє людей з їх підписчиків копіюють їхні фото. Дівчина їздить по всьому світу за Джеком та Лорен. Вона відтворює знімки, одяг, пози та підписи під фото у власному профілі.

Зараз ви читаєте новину «Безкордонний плагіат: американська скульптура схожа на українську статуетку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі