пʼятниця, 06 грудня 2013 15:29

"Азаров у Кабміні троха ся нервує" - 6 пісень Євромайдану

"Азаров у Кабміні троха ся нервує" - 6 пісень Євромайдану
Фото: lenta-ua.net

Українські музиканти присвячують пісні Євромайдану або ж записують нові під час протестних подій. Gazeta.ua пропонує підбірку революційних пісень.

"Брат за брата"

Зірки спільно записали пісню на слова Сашка Положинського і музику гурту "Kozak System".  До акції долучилися Тарас Чубай, Антін Мухарський, НеДіля, Анджеліка Рудницька, Марічка Бурмака, Олег Собчук (С.К.А.Й.), Сергій Фоменко ("Мандри"), Олександр Піпа ("@Tractor"),  Олена Грозовська ("Сонцекльош"), нардеп Олесь Доній, Сергій Присяжнюк ("Моторрола"). У кліпі кадри з музикантами у студії звукозапису чергуються із відео з протестів на Євромайдані та побиттям студентів у ніч на 1 грудня. Деякі музиканти, як Ірена Карпа та Вадим Красноокий ("Mad Heads") виконують по рядку відразу з майдану. Приспів пісні: "Свій на свого не здійме руку, Брат на брата не скаже злого,Прийме удар, піде на муку,Брат за брата, свій за свого."

"Revolution Ukraine" - Artisto

"Нам потрібен президент, що працює на народ, хліб не краде, не привласнює завод. Рівноправство для жінок в суспільному житті, вони – матері дітей, без них немає сім'ї," - співає Ростислав Хитряк. 13 років тому переїхав зі Львова до Німеччини, де закінчив театральну академію. Поки що написав одну пісню та кілька віршів. Приїхав до Києва 22 листопада, як тільки почув, що починається протест на Майдані Незалежності.

"Зараз отримую багато листів і дзвінків, всі у захваті від пісні. Мріяв, щоб вона об'єднала людей. Хочу бути потрібним Батьківщині, - розповідає вокаліст. - Багато пісень підіймає дух, але не всі вони про конкретну проблему. Якщо кожен з музикантів зробить хоч одну пісню з соціальним текстом, то це буде сила."

"Незалежний" - Антитіла

"Пісню написали для нашого 3-го альбому, який мали презентувати 29 листопада. Але вирішили її презентувати раніше до дати релізу, хоча написали кілька місяців тому. Вона підходить Майдану, може, допоможе підняти дух. Головне, щоб людям було тепло і вони вистояли ніч. - пояснює лідер гурту Тарас Тополя. - Приходив на майдан 24-го. Тоді була якась нескоординованість і незбалансованість опозиційних сил. Це три еника-беника, які не знають, що робити з людьми. Повели всіх на порожній Кабінет Міністрів, аби хоч щось робити. Водили козу по всьому Києву, кожен в різні сторони. Вони ще не доросли до 100-тисячного зібрання. Янукович знав, коли посадив Тимошенко. Зараз би вона цей майдан не відпустила."

"Єврогойдалка" - Фолькнери

Музиканти написали пісню спеціально для Євромайдану, відзняли кліп, який виклали в інтернет 28 листопада.

"На Майдані була, він увесь вирує, а Азаров у Кабміні троха ся нервує, - співає вокалістка гурту Ярина Квітка. - Люди на Євромайдані, бажання боротись та відстоювати свою позицію, атмосфера, яка там панує, надихнули нас на створення композиції. Пісня народилась за 15 хвилин. Перед виступом нашого гурту на Майдані 26 листопада пару разів порепетирували і готово".

"Світить місяць" -  Мотанка

Це пісня стрільців Холмської самооборони, яка знаходиться у репертуарі луцького фольк-дуету Жанни Масюк та Руслани Моклиці. На думку співачок, вона актуальна для Євромайдану, тому присвятили її постраждалим від розгону майдану Беркутом.

"Разом відчуєм" - Грань Алое

Пісню мітингувальникам присвятили музиканти з Хмельницька.

"Як мабуть, любій свідомій людині, кожному з нас не байдуже майбутнє нашої країни. Нещодавні події на майдані у Києві, повинні підштовхнути тих, хто сидить вдома і тупо спостерігає, вийти і продемонструвати свою сміливість і народну волю. Досить бути "терпілами"!!! Наш гурт повністю на стороні вільного українського народу, сподіваємось що вже в найближчому майбутньому, вільного від Януковича, Азарова й інших покидьків від влади. Приєднуйтесь всі, хто ще не приєднався, разом ми сила!!! В підтримку всім свідомим українцям, нова пісня від "Грань Алое" - Разом відчуєм!", - написав 30 листопада на сторінці гурту "Вконтакте" вокаліст команди Олексій Карташов.

Гімн України

Найпопулярнішою композицією протесту є національний гімн. Тисячі мітингуючих співають його щогодини на Майдані Незалежності.

Інколи виконують гімн навіть у метро.

Зараз ви читаєте новину «"Азаров у Кабміні троха ся нервує" - 6 пісень Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі