субота, 07 квітня 2012 15:55

Автор гімнів про Януковича замислив третю книгу на честь свого кумира

Донецький літератор Віталій Спажук, який оспівав Віктора Януковича в дусі Сталіна та Кім Ір Сена, не проти наповнити університети своїми творами про "богоугодного" президента. Про це 6 квітня він розповів у Донецьку на своєму творчому вечорі, приуроченому до 60-річчя.

"З студентських бібліотек мої книги крадуть, там явний попит, - похвалився автор. - Інтерес великий, адже ми свої книги не продаємо, а даруємо. Я бачу цільову аудиторію в університетах управління. Думаю, тисяч десять екземплярів було б достатньо хоча б на Донецьк".

Спажук вже випустив серію з 15 книг під назвою "Милостью Божьей". Кожна має тираж тисячу примірників. Автор називає свій жанр філософським портретом, а своїх персонажів українською елітою. Серед героїв Спажука - Володимир Рибак ("Сердце, обращенное к Донецку", "Мэр милостью божьей"), Тетяна Бахтєєва ("Дончанка путеводной красоты"), та інші. Крім пишномовних компліментів ці книги містять рідкісні фото.

Найбільшу популярність Віталію Спажуку принесла дилогія про Януковича.

"Жизнь под знаком факториала" - останній твір Спажука, до якого увійшли новий опус "От майданов до храмов", видана в 2004 році книжка про Януковича "Истинно созидатель" і інавгураційна промова Віктора Федоровича. Спажук стверджує, що обидві книги про Януковича опублікував за власні кошти, хоча інші твори спонсорували Рінат Ахметов, Тетяна Бахтєєва, Борис Колесников, Андрій Клюєв. Матеріал про Януковича Спажук збирав коли той був губернатором і перебував в опозиції. У період президентства з Януковичем не зустрічався.

"Перша книга Віктору Федоровичу сподобалося. Він сказав, що я об'єктивно відбив його думки", - поділився з Gazeta.ua Віталій Йосипович.

"Жизнь под знаком факториала", за словами Спажука, має тираж всього 30 штук. Автор подарував її президентові на 60-річчя. Але в цьому випадку від Януковича не було навіть спасибі.

"Нагород у мене немає. У депутати не збираюся через здоров'я", - сумно повідомив Спажук.

На бібліотечну примірнику "Факториал", подарованого Спажуком обласній бібліотеці ім. Крупської, де пройшов творчий вечір, цінність книги визначена як 30 грн.

"Я закоханий у всіх своїх героїв, - розповів присутнім автор. - Хотілося б, щоб майбутні покоління не тільки по скандалам в пресі пам'ятали наш час. Щоб вони знали, що колись жили красиві люди".

Спажук має намір видати три художніх романи і написати третю книгу про Віктора Федоровича.

Привітати письменника прибули помічники і заступники його героїв. Вони називали опуси Спажука шедеврами, а самого ювіляра - майстром, чий талант визнано за кордоном, просвітителем, мислителем і філософом. Хвалили за "реалістичне відображення життя видатних земляків" і "громадянську позицію".

Віталій Спажук сказав кореспонденту Gazeta.ua, що визнає за собою право на художнє домислювання. Проте, наполягає, що в бесідах з ним Янукович дійсно цитував Конфуція, Чехова і Сковороду. Численні ляпи Віктора Федоровича Спажук пояснює так: "Він дуже любить афоризми, виписує їх. Помилитися може кожен. І я одного разу написав слово мистецтво з двома "с" не в тому місці, але це не означає, що я не знаю як правильно писати".

Цитати з книг Спажука про Віктора Януковича:

"Вчинки Віктора Януковича богоугодні і богоодкровенні".

"Страшно подумати, що могло б статися, якби мирні групи підтримки В.Ф. Януковича зіткнулися з готовими до беззаконня різношерстими угрупованнями бойовиків. Три дні і три ночі прем'єр-міністр Віктор Янукович займався тим, щоб нейтралізувати цих людей".

"Я часто повторюю, що ангели на землі не живуть, але є окрилені ідеями, мріями, знаннями, досвідом, любов'ю до батьківщини люди, без яких життя на землі стало б нестерпним. Віктор Федорович Янукович - один з таких окрилених людей".

"Я дивився на радіючого душею Віктора Федоровича і думав: "Помаранчеві пастирі" хочуть перетворити його на політичного схимника, а він прощає їх всіх і не просто радіє, а розчиняється в радості земного існування".

Зараз ви читаєте новину «Автор гімнів про Януковича замислив третю книгу на честь свого кумира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі