пʼятниця, 22 червня 2018 21:45

Ярмарок, ковальські майстер-класи та етнодискотека: на Полтавщині пройде фестиваль гончарства

30 червня у селищі Опішні Зінківського району на Полтавщині вдесяте пройде Національний фестиваль гончарства

Протягом дня відбудуться Міжнародний мистецький ярмарок "Гончарний Всесвіт в Україні", Національний фестиваль-конкурс гончарського бодіпейнтінгу BodyCeramicFestUkraine, фольклорний фестиваль "Гончарське перевесло" та підведення підсумків Національного ковальського фестивалю "ВакулаФЕСТ–ХХІ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За прикрасами – в музей коштовностей

"Символи, що має кераміка, пройшли тисячоліття історії та зберігають закодований зміст для наступних поколінь, - каже директор музею-заповідника гончарства Олесь Пошивайло. - Якщо раніше за формою і кольором глечика легко можна було розрізнити село чи край, де він виготовлений, то зараз ці тонкощі поступово втрачаються. Наше завдання — зберегти та примножити такі знання. Для організаторів фестивалю це більше, ніж свято. Це пошук української ідентичності. Своїми виробами майстри гончарства демонструють приналежність до української культури".

  Програма фестивалю гончарства
Програма фестивалю гончарства

В музичній програмі - виступ співачки Ірини Федишин, шоу "Живі барабани" полтавського гурту Live drums та етнодискотека.

Тридцять років тому в містечку Опішня на Полтавщині відбувся перший День гончара. В цьому році виповнюється десять років, як Національний музей-заповідник українського гончарства перетворив свято в тиждень Національного гончарного в Опішні "ЗДВИГ". Це.науково-мистецька акція національного масштабу. Спрямована на пізнання традицій і досягнень гончарної культури, розвиток сучасного гончарства, популяризацію мистецтва кераміки в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Ярмарок, ковальські майстер-класи та етнодискотека: на Полтавщині пройде фестиваль гончарства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі