Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2012 16:31

"Армагедон" почався" - Марія Матіос про нову виставу за своєю книгою
7

Фото: Фото: facebook.com/maria.matios

У травні почалася робота над виставою за книгою Марії Матіос "Майже ніколи не навпаки". Над виставою працює режисер Ростислав Держпільський та акторська трупа Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру ім. І. Франка.

Про хід роботи письменниця повідомляє на свої сторінці у соціальній мережі.

"Ніколи раніше я не практикувала таке вникання у процес народження вистави. Цього разу інсценізація роману – це плід нашої спільної із режисером Ростиславом Держипільським фантазії. Для цього я приїхала до Івано-Франківська – і "армагедон" почався!", - написала Матіос.

Авторка зізнілася, що було не легко адаптувати авторський текст під вимоги театральної сцени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше українські письменники стали учасниками Паризького Книжкового Салону

"Ростислав Держипільський так "закрутив" і без того закручений сюжет мого "Майже ніколи не навпаки", що в якусь мить мені здалося: насправді, це шматочки художнього фільму. Перша дія – майже суціль "кліпова", швидкозмінна, інтригуюча. Друга – більш "степенна", сказав би мій дід, тобто розлогіша, пояснювальна", - повідомила вона.

Марія Матіос виклала фото з репетицій, додавши, що отримала велике задоволення від роботи з молодими акторами.

"Я зафотографувала кілька сцен із майбутньої вистави. Ці кадри ще, правда, ні про що не розкажуть, але дух! Дух пошуку вони все-таки передають. Поки актори проводили репетиції, я, щоб не заважати, снувала "блошиними" ринками у пошуках потрібного реквізиту".

"Майже ніколи не навпаки" - вже третя вистава за твором Матіос, яку ставить івано-франківський театр. Раніше на його сцені побачили світ "Солодка Даруся" та "Нація" - за попередніми двома романами з трилогії.

Зараз ви читаєте новину «"Армагедон" почався" - Марія Матіос про нову виставу за своєю книгою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі