середа, 11 листопада 2015 11:00

Ансамбль "ДНІПРО". Український фольк - від автентики до модерну
12

Київський академічний ансамбль української музики "ДНІПРО" запрошує на ювілейний концерт, присвячений 20-річчю творчої діяльності, який відбудеться 29 листопада у великому залі Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського (консерваторія), початок о 19.00.

"Дніпро" - унікальний колектив, що об'єднує самобутніх, високопрофесійних солістів-музикантів, кожен з яких є надбанням української нації, тому що зберігає і передає своїм мистецтвом витоки самого українства. Ансамбль винятковий ще й тим, що його створили самі артисти – впродовж 20 років існування "Дніпро" очолюють його "батьки" - художній керівник, віртуоз-скрипаль, заслужений артист України Любомир Матейко та солістка з неповторним голосом, генеральний директор, заслужена артистка України Олена Кулик.

За два десятиріччя "Дніпро" випустив численні альбоми, в яких звучить українська традиційна народна та сучасна музика і пісня в авторських версіях та аранжуваннях: народні пісні, авторські, що стали народними, історичні балади, романси, календарні та обрядові солоспіви, інструментальні авторські композиції, фантазії, жартівливі, танцювальні мелодії… Для відображення широкого спектру українського національного мистецтва музиканти ансамблю використовують близько сотні інструментів – як суто народних, так і осучаснених.

Перлиною самобутньої творчості "Дніпро" є твір, який не має аналогів в українському культурному просторі - моноопера "Ті, що походять від Сонця" — фольк-метаморфози в стилі українського модерну: цілісна композиція з окремих номерів, об'єднана єдиною ідеєю, сценографією та режисурою, в якій зливаються декілька жанрів – спів, інструментальна музика, хореографія, художнє та театральне мистецтво.

"Дніпро" не тільки дарує своє мистецтво українському народу, виступаючи на різних сценах країни - від дитячих шкіл до урядових концертів, розкриваючи таємниці глибинної національної культури та її сучасне звучання. Своєю творчістю ансамбль "Дніпро" також прославляє Україну в усьому світі, даруючи красу і багатство української спадщини іншим народам. Великобританія, Франція, Німеччина, Узбекистан, Канада, Нідерланди, Швеція, Португалія, Польща, Греція і ще багато-багато країн аплодували стоячи яскраво-національному, незабутньому мистецтву надзвичайно талановитих артистів ансамблю "Дніпро".
Запрошуємо Вас долучитися до музичного дива! Чекаємо вас на ювілейному концерті - Ви отримаєте неймовірні враження і найяскравіші емоції!


Квитки можна придбати https://kiev.karabas.com/ua/ukrayinskij-folk-vid-avtentiki-do-modernu-yuvilejnij-koncert
Сайт Київського академічного ансамблю української музики "Дніпро": http://dnipro-art.com.ua/ Сторінка в Facebook: https://www.facebook.com/dnipro.ensemble

Зараз ви читаєте новину «Ансамбль "ДНІПРО". Український фольк - від автентики до модерну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі