пʼятниця, 19 листопада 2010 10:12

Анджеліна Джолі зняла Бреда Пітта в своєму фільмі

Анджеліна Джолі зняла Бреда Пітта в своєму фільмі

Режисерський дебют Анджеліни Джолі, де мова піде про кохання боснійки і серба під час війни 1992-1995 років, зніматиметься головним чином в Угорщині, в Боснії ж пройде всього три знімальні дні замість раніше запланованих десяти, повідомляє в п'ятницю газета Daily Telegraph.

Дозвіл на зйомки в Боснії голлівудській зірці вдалося отримати лише з другої спроби. Спочатку їй було відмовлено через протести боснійської асоціації "Жінки - жертви війни", яка, виходячи із заміток в місцевій пресі, прийшла до висновку, що картина буде про кохання між ґвалтівником і жертвою, а це спотворить історичну правду і завдасть образи тим, хто насправді пройшов через жахи війни. Щоправда, в компанії GK Films, що відповідає за випуск фільму, відразу заявили, що непорозуміння було викликане "чисто технічною" проблемою, а саме - відсутністю остаточної версії сценарію. Як тільки сценарій з'явився, боснійська влада поспішила дати свою візу. Згодом Джолі уточнила, що головним героям, розлученим війною, належить зустрітися в таборі для військовополонених: вона виявиться там ув'язненою, а він - охоронцем.

"Мій проект став жертвою дезинформації. Я глибоко співчуваю тим стражданням, які довелося перенести членам боснійських асоціацій, і ні за що не зважилася б опошляти їхній страшний досвід", - заявила актриса в письмовому зверненні до боснійських жінок.

Вона висловила бажання особисто зустрітися з жертвами війни і членами їхніх сімей, щоб "глибше відчути страждання і пригноблення, яке довелося перенести народу Боснії і Герцеговини", а також пояснила, що намагається зробити художню, а не документальну картину, яку навряд чи варто судити перш, ніж вона буде готова.

Поки, правда, це не допомогло: члени асоціацій опублікували в сербській пресі звертання, в якому пообіцяли "зробити все можливе, щоб привселюдно засудити фільм і підкреслити, що він спотворює істину".

У результаті, як відзначив продюсер картини, котра поки що не має назви, Едін Саркіч, зйомки в Боснії будуть зведені до мінімуму: з 17 раніше запланованих епізодів тут відбуватиметься тільки п'ять, а сама Джолі з'явиться на знімальному майданчику буквально на декілька годин. Робота над проектом почалася вже в жовтні, проте він майже повністю перенесений до Угорщини.

Саме туди приїжджав Бред Пітт, який не просто підтримав матір своїх дітей в роботі, але і, з чуток, знявся в епізоді: він зіграв одного з солдатів, які гинуть по ходу дії.

Головні ролі дісталися акторам з Боснії та Герцеговини.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Анджеліна Джолі зняла Бреда Пітта в своєму фільмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі