Ексклюзиви
вівторок, 02 лютого 2021 12:27

Анджеліна Джолі продає картину Черчилля за рекордну суму
5

Американська акторка 45-річна Анджеліна Джолі виставила на аукціон картину колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчилля. Він написав полотно під час Другої світової війни та подарував президенту США Франкліну Рузвельту.

Аукціонний дім Christie's планує отримати за марокканський пейзаж "Вежа мечеті Кутубія" $3,4 млн, що може стати рекордною ціною за роботу політика, пише AP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комікс про Бетмена продали з молотка за рекордні $1,5 млн

Фото: AP/Kirsty Wigglesworth

На картині зображена найбільша мечеть у Марракеші під час заходу сонця та Атлаські гори на задньому плані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черчилль сказав слова, які стали улюбленими для всіх політиків

Черчилль серйозно займався живописом. Почавши малювати у 40-річному віці, написав до 500 картин. Отримав звання почесного члена Королівської академії мистецтв. Частина його картин регулярно виставлялася у Великій Британії.

Після смерті Рузвельта 1945 року його син продав картину. 2011-го її придбала голлівудська пара Джолі-Пітт. Торги за картину відбудуться 1 березня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продали картину Вінстона Черчилля, яку він подарував своєму охоронцю

Алкогольну картину колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчилля продали на аукціоні Sotheby's за £983 тис. - це $1,2 млн.

Зараз ви читаєте новину «Анджеліна Джолі продає картину Черчилля за рекордну суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі