вівторок, 08 квітня 2014 20:25

Андрій Курков удостоєний найвищої нагороди Франції

На Книжковому Арсеналі українському письменнику Андрію Куркову вручили Орден Почесного Легіону. Про це заявив директор Французького інституту в Україні Ерік Тозатті.

 

"Курков найбільш відомий український письменник у світі. Пише російською, але є українським патріотом, - розповідає Тозатті. - Нещодавно французький автор Бернар-Анрі Леві сказав, що сьогодні Київ є столицею Європи. Весь світ бачить, як зараз в Україні підтримують цивілізаційні ідеї Європи." Цьогоріч Франція є почесним гостем 4-го Міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал", який стартував 8 квітня у Києві.

"Франція має серйозну державну політику в галузі літератури. Вона є однією з ключових у нашій країні, - пояснює директор інституту. - У нас існує багато програм підтримки видавництва книжок іноземними мовами." Нині в Києві триває фестиваль "Французька весна". Багато подій форуму будуть представлені саме на Книжковому Арсеналі.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Курков удостоєний найвищої нагороди Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі