пʼятниця, 18 жовтня 2019 16:52

Американці зняли кліп із в'язнями в колонії під Києвом

Американці зняли кліп із в'язнями в колонії під Києвом
12 ув'язнених колонії на Київщині взяли участь у фільмуванні кліпу американського гурту Slenderbodies. Фото: the-village.com.ua

Американський інді-поп гурт Slenderbodies зняв кліп у Бориспільській виправній колонії №119 у селі Мартусівка Бориспільського району на Київщині. 12 акторів обрали серед в'язнів, які там відбувають покарання.

Відео на пісню Arrival улітку фільмувала українська студія 23/32 Films та англійська Pulse Films UK. Зі знімальною групою працював психолог-криміналіст, який вчив коректно спілкуватися з арештантами, повідомляє The Village.

"Нам написали колеги з Лондона та запропонували зняти нестандартний відеопроєкт, де локацією є тюрма, а в кастингу беруть участь справжні в'язні. У нас була ідея: зруйнувати всі стереотипи про місця позбавлення волі та людей, які там перебувають. Водночас ми розуміли всю соціальну відповідальність, - розповідає продюсерка Даша Дерягіна. - Після всіх перемовин як локацію нам запропонували колонію на Київщині, де перебувають близько 600 в'язнів. Максимальний термін ув'язнення - 15 років. Ступінь тяжкості злочинів: від розбою до вбивств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадці зняли фільм про столичну Троєщину

Арештанти, хоч і стримували почуття, але були по-справжньому щирими. Своєю чергою, їхні слова викликали шквал емоцій всередині кожного з нас. Таких історій, як у цих хлопців, нізащо не вигадаєш. Я зрозуміла, що там сидять такі ж люди, як ми з вами. Просто одного разу вони зробили велику помилку, після якої суспільство викреслило їх зі своїх лав назавжди, навісивши жахливих ярликів.

За два тижні після зйомок нам зателефонував начальник в'язниці та сказав, що багатьох хлопців неможливо впізнати: їхня поведінка і соціально-моральні установки змінилися. У багатьох з'явилася мета. А були й такі, що за кілька місяців після зйомок проєкту достроково вийшли за зразкову поведінку.

Гроші, які ми заплатили в'язниці за зйомки, витратили на закупівлю будматеріалів і ремонт будівлі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У найромантичнішому кліпі "Антитіла" використали домашнє відео

Приблизно 50 в'язнів колонії взяли участь у відборі для зйомок. Із кожним записали інтерв'ю, в якому просили розповісти про себе. Деякі філософські роздуми, що звучать у кліпі, для західного глядача супроводжуються титрами. Фільмування тривало 3 дні.

Зараз ви читаєте новину «Американці зняли кліп із в'язнями в колонії під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі