субота, 24 жовтня 2020 13:33

Якщо запізнитесь на 5 хвилин, то не зрозумієте, про що фільм - прем'єра трилера

Якщо запізнитесь на 5 хвилин, то не зрозумієте, про що фільм - прем'єра трилера
"Якщо запізнитесь на сеанс на 5 хвилин, то не зрозумієте, про що фільм," - писали на постері стрічки "Маньчжурський кандидат". Головну роль виконав Френк Сінатра. Фото: Pinterest

24 жовтня 1962 року відбулась прем'єра психологічно-політичного трилеру "Маньчжурський кандидат". Головну роль виконав співак Френк Сінатра. Вважав це вершиною своєї кінокар'єри.

В 1952 році під час Корейської війни загін американських солдатів потрапив в полон. Врятовуються дев'ятеро з них. Повертаються до мирного життя в Сполучених Штатах. Згодом колишні військові починають бачити однакові нічні кошмари. Виявляється, що викрадачі загіпнотизували їх та долучили до комуністичної змови. Отримують завдання знищити уряд США, за сюжетом.

"Якщо запізнитесь на сеанс на 5 хвилин, то не зрозумієте, про що фільм," - писали на постері стрічки.

На початку 1940-х Сінатра почав робити акторську кар'єру в Голлівуді. Вважав свою гру жахливою та непрофесійною. Дебютував у комедії "Лас-вегаські ночі". У ній виконує пісню "Я більше ніколи не посміхнусь". Найчастіше грав моряків у відпустці. Це мюзикли "Підняти якір" та "У місті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець намалював диявола для мультика Disney

Деякий час перестає зніматися через несхвальні відгуки критиків та комерційні невдачі. У 1950-х намагається відновити участь в зйомках. Артист шукає більш серйозні ролі. У Columbia Pictures приходять тисячі листів з текстом "Дайте Сінатрі шанс". 1953-го музикант отримує роль солдата у драмі "Відтепер і на віки віків". Служить на гавайському острові Оаху напередодні нападу на Перл-Харбор. Ця атака розпочала війну на Тихому океані між Японією і США під час Другої Світової, за сюжетом. За цю стрічку Сінатра отримує свій перший "Оскар" та "Золотий глобус".

Згодом отримує "Оскар" та BAFTA за роль героїнового наркомана та шулера у стрічці "Людина із золотою рукою" 1955-го. Зіграв студента-медика у режисерському дебюті Стенлі Крамера у драмі "Не будь чужим". Під час зйомок Сінатра напився та розтрощив гримерку режисера.

1956-го знявся з Грейс Келлі у мюзиклі "Вище суспільство". Це остання поява актриси у кіно, після чого вона стала княгинею Монако. Картина стала найприбутковішою стрічкою року. Зібрала $13 мільйонів. Це сучасні $124 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тім Бертон зніме серіал про сімейку Аддамс

Роль капітана Беннета Марго у фільмі "Маньчжурський кандидат" Сінатра вважає вершиною своєї кінокар'єри. Вирішує стати режисером. Зняв та спродюсував військову драму "Жоден, але сміливий". Це перша японсько-американська копродукція. Письменник Ентоні Берджесс пропонував музиканту екранізувати його роман "Механічний апельсин". Сінатра відповів, що не бачить у ньому потенціалу та не розуміє жодного слова в книзі.

До кінця життя грав детективів. Найвідоміший персонаж - Тоні Рим з однойменного фільму 1967-го та його сиквелу "Леді в цементі" 1968-го.

Френк Сінатра є одним з найвпливовіших виконавців ХХ століття. У світі продав понад 150 мільйонів платівок. До кінця життя так і не навчився читати ноти.

Зараз ви читаєте новину «Якщо запізнитесь на 5 хвилин, то не зрозумієте, про що фільм - прем'єра трилера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі