субота, 31 липня 2021 21:39

Який шлях ми пройшли за 30 років — масштабна виставка фотографії у Мистецькому арсналі
9

Автор: Mystetskyi Arsenal
 

600 фоторобіт 62 авторів і художніх об'єднань експонується у Мистецькому арсеналі. 29 липня розпочала роботу виставка "Чутливість. Сучасна українська фотографія".

На ній представлені світлини найцікавіших українських митців, які фіксували українську дійсність протягом останніх 30 років. Зокрема це роботи Віктора Марущенка, Ігора Гайдая, Рiти Островської, Бориса Михайлова, Анни Войтенко та інших. На початку 1990-х фотографія постала як самодостатній вид сучасного мистецтва в Україні.

Фото: Mystetskyi Arsenal

"Для Мистецького арсеналу проєкт "Чутливість" є важливим етапом у дослідженні феноменів сучасного українського мистецтва. Фотографія є тим медіумом, що на початку 90-х кардинально розширив межі і можливості мистецтва, дав змогу переосмислити суспільні зрушення, рамки свободи і людяності. Виставка також дає можливість осягнути, який шлях пройшло це мистецтво за останні 30 років, і ми разом із ним", — говорить виконувачка обов'язків директорки Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карикатуру на Зеленського прибрали з виставки

Виставка триватиме до 5 вересня. Ціна квитка на виставку "Чутливість. Сучасна українська фотографія" — 100 грн. Пільговий квиток для пенсіонерів, школярів, студентів і власників "картки вчителя" коштує 50 грн.

Мистецький арсенал — пам'ятка історії та архітектури XVIII cт. Нині це одна з найважливіших культурних інституцій України, яка у своїй діяльності інтегрує різні види мистецтва. Місія Мистецького арсеналу – сприяти модернізації українського суспільства та інтеграції України до світового контексту, спираючись на ціннісний потенціал культури. Площа Арсеналу сягає 24 000 м².

Зараз ви читаєте новину «Який шлях ми пройшли за 30 років — масштабна виставка фотографії у Мистецькому арсналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі