неділя, 27 травня 2018 17:59

Як стати гарною за 30 секунд: огляд фільму "Красуня на всю голову"
5

31 травня в прокат вийде американська комедія "Красуня на всю голову" режисерів Марч Сільверштейн, Еббі Кон. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

У самотніх дівчат віком 19-25 років рано чи пізно з'являється він — профіль на сайті знайомств. "Люблю, котиків, фреш і Гете" - пише в інформації про себе. Та це ніхто не читає, принаймні відразу. Головне - картинка. І героїня фільму "Красуня на всю голову" Рене це розуміє.

Автор: planetakino.ua
  Кадр з фільму  "Красуня на всю голову"
Кадр з фільму "Красуня на всю голову"

А ще розуміє, що з її формами секретаркою в фірмі з виробництва елітної косметики їй не бути. І хлопці на вулиці з нею просто так не познайомляться. І взагалі життя в Нью-Йорку 21 століття влаштовано так, що коротконогим дівчатам з проблемною шкірою краще сидіти в підвальному приміщенні на околиці міста.

Але що буде, якщо забути про те, що не гарна? Чи станеться диво? Марч Сільверштейн і Еббі Кон вважають, що так. Аннглійська назва "I Feel Pretty" дослівно перекладається, як " я відчуваю себе гарною". Саме цим відчуттям й керується героїня, після того, як вдарилась головою. Тепер бачить себе красунею.

Автор: planetakino.ua
  Кадр з фільму  "Красуня на всю голову"
Кадр з фільму "Красуня на всю голову"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як переспати з 20-річним, якщо тобі сорок: огляд фільму "Душа компанії"

В основі стандартний американський прийом дива. Мовляв, якщо задумати бажання і в якомусь дивному місці і тебе бахне блискавка, то воно збудеться. Але з маленькою поправкою: диво сталося лише в голові Рене.

Жінка вважає себе найгарнішою. Їй чудиться, що хлопці хочуть її номер, а дівчата заздрять. Та за допомогою впевненості вона дійсно отримує все, що хотіла.

Окрім актуальних месиджів про бодіпозитив та стандартної потокової голівудської форми у стрічці нічого не має. Є відчуття, що режисери здавши стрічку, самі її не переглядали. Інакше помітили мінімум два кіноляпи. В одному з них героїня виходить з тренажерного залу в цілих штанах, а вже навулиці вони подерті. Чи коли дає воду з трубочкою відвідувачці її фірми, а наступної секунди трубочка з пляшки щезає.

Автор: planetakino.ua
  Кадр з фільму  "Красуня на всю голову"
Кадр з фільму "Красуня на всю голову"

"Красуня на всю голову" - як сукня, зшита на швидкоруч. Може бути з яскравої тканини, з гарним принтом чи брожкою. Але косі шви та поганий крій все одно видно.

Плюс не зрозуміла логіка вибору Емі Шумер на головну роль. Акторку з посередньою зовнішністю глядачу подають, як "жінку в легенсах" з мережевих мемів. Як повну, страшну тітку її бачать всі герої, але не глядач. Такий типаж стандартний, буденний, і зустрічається на кожній українській вулиці. Краще б на цю роль підійшла б Меліса Маккарті. Ще більш не зрозумілі супер короткі спідниці героїні, яка начеб то переживає, через вагу.

Автор: planetakino.ua
  Кадр з фільму  "Красуня на всю голову"
Кадр з фільму "Красуня на всю голову"

Єдине, що може витягнути майже будь який фільм — український переклад. Зал дуже енергійно сприйняв жарти про сумку, що виглядає, як з секенд хенду на Шулявці. А все тому, що глядачі хочуть бачити на екрані себе, щось близьке і рідне. Українське кіно поки не подарувало нам такої можливості. Поки вдячні лиш перекладачам.

Якщо маєте зайві 75 грн, двоє-троє закомплексованих подруг і вільний вечір - "Красуня на всю голову" буде не поганим його доповненням.

16 листопада в прокат вийшла американська чорна комедія "Субурбікон" режисера Джорджа Клуні. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Зараз ви читаєте новину «Як стати гарною за 30 секунд: огляд фільму "Красуня на всю голову"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі