вівторок, 17 листопада 2015 13:18

Як оформити дитину з окупованої території громадянином України: інструкція для батьків

Як оформити дитину з окупованої території громадянином України: інструкція для батьків
Фото: siver.com.ua

Жителям, дитина яких народилася на окупованих територіях, потрібно добиватися надання їй українського свідоцтва про народження через суд. Про це повідомило видання Остров.

Так, видання описує приклад батьків, чия дитина народилася в окупованому Донецьку і котрі пізніше переїхали до міста Богуслав Київської області. Коли вони звернулися до місцевих органів влади, то отримали відмову та пропозицію звернутись до суду.

Щоб отримати свідоцтво про народження українського зразка, необхідно: мати на руках медичну довідку із роддому (навіть з печаткою "ДНР"); паспорт та ідентифікаційний код обох батьків, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження інших дітей подружжя (якщо такі є), довідку внутрішньо переміщеної особи.

У разі відмови РАГСу необхідно звернутись до районного управління юстиції, щоб мати підставу у майбутньому звернутись до суду.

До суду можуть звертатись як обидва з подружжя, так і лише один. У заяві слід вказати: який факт заявник просить встановити та з якою метою; причини неможливості одержання свідоцтва про народження; докази, що підтверджують факт.

У заяві необхідно посилатися на законодавчі норми та рекомендації органів юстиції.

Зараз ви читаєте новину «Як оформити дитину з окупованої території громадянином України: інструкція для батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі