середа, 29 травня 2019 16:42

Я тр*хав усе, що ворушиться або У пошуках любові: огляд фільму "Рокетмен" (18+)
6

6 червня в прокат вийде біографічна музична драма "Рокетмен" режисера Декстера Флетчера. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

"Я трахав усе, що ворушиться і пробував усю відому світу наркоту" - заявляє експресивний чолов'яга, відриваючи з голови помаранчеві пластикові роги. Втік на сеанс групової терапії з виступу на багатотисячному стадіоні.

Автор: imdb.com
  Кадр з фільму "Рокетмен"
Кадр з фільму "Рокетмен"

Мода на біографічні фільми останніми роками захопила захід. Минула копродукція Великої Британії і США "Богемна рапсодія" цього ж режисера про фронтмена гурту Queen Фредді Мерк'юрі не так давно вийшла на екрани. А вже цього літа нам пропонують нову спільну роботу. Фільм названий на честь однойменної пісні 1972 року. "Рокетмен" - чергова спроба відповісти на питання: відомими стають завдяки чи всупереч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купа презервативів і трішки кохання: огляд фільму "DZIDZIO Перший раз"

Хлопчик Реджі був хорошою дитиною, яка ніколи не знала любові. Мати не кохала батька, а того душило відчуття непотрібності у власному домі. Щаслива зрада у брудній машині звільнила бідолаху від домашньої клітки. Чоловік покинув легковажну дружину і лишив десяток-другий комплексів сину. Єдиною відрадою для хлопчика стала музика. А вже потім алкоголь, секс і наркотики.

Автор: imdb.com
  Кадр з фільму "Рокетмен"
Кадр з фільму "Рокетмен"

Глядачу пропонують поглянути на світ Елтона зсередини за допомогою музичних вставок його вже легендарних пісень. Але композиції дещо оброблені, щоб відповідати моменту. Наприклад, відому пісню Sorry співали а капело жіночим сопрано в момент, коли герой почув від матері фразу: "Краще б я тебе не народжувала". А для фінальної пісні I'm Still Standing перезняли кадри з оригінального кліпу 1983-го року, але з актором Тароном Егертоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змиритись, що тобі вже не 20: огляд фільму "Зустріч однокласників"

Щодо останнього, то його участь у зйомках довго була під сумнівом. Сам співак бачив у цій ролі Джастіна Тімберлейка, що дещо дисонує з його описом себе. У фільмі герой питає у популярнішого виконавця: "Як товстому хлопцю в окулярах з передмістя стати відомим"? Також на роль претендував Гаррі Поттер всіх часів - Деніел Редкліфф. Але Елтон Джон таки обрав Егертона. Відразу попередив не надто багато копіювати його, а зробити власну версію. Слухняний Тарон навіть пісні в стрічці виконував сам.

Автор: imdb.com
  Кадр з фільму "Рокетмен"
Кадр з фільму "Рокетмен"

Ця стрічка більше про відчуття самого Елтона Джона. Нам показують, як сидячи у своїй кімнаті 5-річний, він диригує цілим оркестром. Або у момент свого першого виступу у легендарному американському клубі "Трубадур" його і глядачів відриває від підлоги в повітря. Чи сцена, коли під великою кількістю таблеток, розчарований зрадою Елтон, показово кидається у басейн. А на дні сидить його дитяче втілення у космічному скафандрі, і на маленькому роялі грає "Рокетмена".

Автор: imdb.com
  Кадр з фільму "Рокетмен"
Кадр з фільму "Рокетмен"

До найгостріших тем режисер підійшов обережно. І тут треба розбиратись по черзі.

Наркотики і алкоголь: насправді герой більше про них говорить, ніж вживає на екрані. І глядача все одно підводять до думки, що це дуже погані штуки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витончене божевілля або як жінки чоловіків переграли: огляд фільму "Вісім подруг Оушена"

Орієнтація: одна з найгостріших проблем для юного виконавця. Півфільму він розбирається з тим, хто ж він насправді. І зізнається лише тоді, коли розповідає все матері по телефону. І навіть тоді слова застряють у горлі, а замість "гомосексуаліст", він злостиво викрикує "педараст"

Автор: imdb.com
  Кадр з фільму "Рокетмен"
Кадр з фільму "Рокетмен"

Секс: два поцілунки, натяк на мінет та один короткий акт — все , що побачить глядач. Сексоголізм Елтона передали у сцені, коли герой перекочується по сотнях напівоголених тіл. І навіть вона виглядає дуже цнотливо. Мабуть тому співак попросив, щоб всі ці моменти таки лишились у стрічці. Інакше б вона була про одинокого піаніста Реджі, що дружив з хлопцем Берні. І вони писали пісні. А потім один з них став відомим.

Автор: imdb.com
  Кадр з фільму "Рокетмен"
Кадр з фільму "Рокетмен"

Нещасні люди породжують нещасних людей. І це не виправить ні слава, ні гроші, ні секс. Фільм не про співака Елтона Джона, а про одну чисту, раноскалічену душу.

Шанувальники творчості британської легенди, психологи та музиканти можуть піти у кіно.

9 травня в прокат вийшла американська комедія "Шахрайки" режисера Кріса Еддісона. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Зараз ви читаєте новину «Я тр*хав усе, що ворушиться або У пошуках любові: огляд фільму "Рокетмен" (18+)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі