вівторок, 11 червня 2013 13:26

9-річний індонезієць переміг на фестивалі джазменів в Одесі

9-річний індонезієць переміг на фестивалі джазменів в Одесі
Фото: detik.com

У фіналі першого міжнародного фестивалю-конкурсу джазової імпровізації в Одесі переміг 9-річний Джоуї Сіла (Joey Alexander Sila) з Індонезії. Він отримав гран-прі конкурсу.

Хлопчик грає всього лише три роки. Уперше батько купив йому міні-клавіатуру, коли Джоуї було 6 років. Тоді він вперше заграв на ній музичну фразу з 'Well you needn't' (джазова п'єса Телоніуса Монка). Але з того часу 9-тирічний джазист уже виступав і співпрацював з передовими індонезійськими музикантами та деякими європейськими виконавцями, серед яких — піаніст та композитор Indra Lesmana, тромбоніст Benny Likumahua, джазовий піаніст Idang Rasjidi та інші.

"Master-Jam Fest 2013" тривав з 5-го по 8-е червня і в ньому брало участь більше 40 яскравих імпровізаторів з 16 країн (Куба, Росія, Австрія, Україна, Ізраїль та інші). Грали в різних джазових стилях - свінг і бі-боп, балада, джаз-рок та фанк, латиноамериканський джаз і ф'южн.

Кожен день фіналу за відкритим жеребом збираву ансамблі незнайомих музикантів, здатних спонтанно творити. Новий конкурсний день - інша джазова стилістика і нові ансамблеві склади з усіх конкурсантів.

Зараз ви читаєте новину «9-річний індонезієць переміг на фестивалі джазменів в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі