середа, 22 червня 2016 16:36

25-26 червня в Києві пройде кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль 19"

25-26 червня в Києві пройде кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль 19"

Кінофестиваль покликаний відкривати нові українські імена у галузі кінематографу. 19-й рік поспіль кіномани зберуться наприкінці червня на вже традиційному майданчику "Арт-причал" у Києві, щоб ознайомитися з останніми новинками кінематографу. Паралельні покази і трансляції кінопоказів пройдуть більше, ніж на 60-ти майданчиках України та світу.

На фестивалі буде показано 33 українські короткометражні ігрові, документальні та анімаційні стрічки тривалістю до 20 хвилин. До Конкурсу беруться фільми та відео-роботи, створені протягом поточного та минулого років вітчизняним виробником, а також фільми і відео-роботи спільного виробництва. Кращі роботи відбиратиме журі, до складу якого ввійдуть знані фахівці у сфері кіно, а цього року – ще й українські політики. Оголошення переможців фестивалю відбувається на світанку після нічного перегляду. Переможець отримає приз від спонсору кінофестивалю Райффайзен банк Аваль у розмірі 50 тис. гривень.

Вперше кінофестиваль "Відкрита Ніч" відбувся у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно. Головною локацією перших "Дублів" був майданчик на Андріївському узвозі. З 2013 року фестиваль проходить на столичному "Арт-причалі". Відкритий майданчик на березі Дніпра додає особливої магії до перегляду фільмів. Сьогодні фестиваль став платформою для відкриття молодих вітчизняних кінематографістів. Можливо, хтось із них стане новим обличчям українського і світового кіно.У попередні роки у складі журі фестивалю було чимало відомих митців не лише з України, а й світу. Серед них: Ліна Костенко, Юрій Іллєнко, Олег Скрипка, Влад Троїцький, Юрій Щербак, Юрій Шевчук, Юрій Андрухович, Оксана Забужко, кінознавець з Польщі Гжегож Пеньковський, композитор Вірко Балей (США) та багато інших.

У 2015 році "Відкрита Ніч" в режимі реального часу охопила 52 екрани в різних містах України та за її кордоном, в тому числі в 4-ох містах зони АТО та в 10 країнах світу. Окрім традиційного фестивального показу, програма включає перегляд студентських фільмів іноземних кіношкіл, майстер-класи від провідних українських і європейських митців.

У 2016 році партнером міжнародної гостьової програми стане Чеський центр у Києві. Програма буде реалізована 25 червня з 12:30.
У рамках чеської програми почесними гостями будуть фільми студентів і випускників FAMU (Чеської Фільмової Академії), а також проведено воркшоп з чеським режисером Робіном Квапілом.
Завершить програму показ німого фільму 1929 року "Еротикон" режисера Густава Махати з музичним супроводом від чеського гурту FORMA.

Зараз ви читаєте новину «25-26 червня в Києві пройде кінофестиваль "Відкрита ніч. Дубль 19"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі