субота, 14 вересня 2019 15:51

25 років виповнилося найвідомішому кіношному кілеру

14 вересня 1994 року відбулася прем'єра кримінальної драми "Леон" французького режисера Люка Бессона.

Професійний кілер Леон має правило — не вбивати жінок і дітей. Живе одинаком в італомовному районі Нью-Йорка. У вільний час доглядає улюблену кімнатну рослину та іноді ходить у кіно. Одного разу зустрічає 12-річну Матильду, що мешкає по сусідству. Сім'ю дівчини вбивають мафіозі. Повернувшись додому вона побачила біля дверей людей зі зброєю. Дзвонить до квартири Леона. Чоловік спочатку довго не відчиняє, але все таки рятує Матильду від смерті. Починають жити разом. Матильда швидко виявляє, що Леон — кілер і просить навчити її цього ремесла. Хоче помститися за смерть єдиного члена сім'ї, якого любила — 4-річного брата, за сюжетом.

Автор: kinopoisk.ru
  Актриса Наталі Портман дебютувала в кіно у стрічці Бессона «Леон»
Актриса Наталі Портман дебютувала в кіно у стрічці Бессона «Леон»

Головного героя в "Леоні" зіграв француз Жан Рено. Роль Матильди стала дебютною для 13-річної Наталі Портман.

Справжнє ім'я актриси Нета-Лі Гершлаг. Її предки походять по материнській лінії з села Кавське Стрийського району Львівщини. Народилась майбутня зірка в Ізраїлі, 3-річною з сім'єю переїхала до США.

На кастингу до фільму Люка Бессона Наталі обійшла 200 конкуренток. Вразила режисера на пробах сцени, де Матильда оплакує свого брата.

Незважаючи на вік акторці на знімальному майданчику "Леона" довелося курити, лаятись і натякати герою Жана Рено на інтим.

Зйомки фільму відбувалися там, де і розгортається дія за сценарієм — у нью-йоркських районах Гарлем і Маленька Італія. Лише деякі інтер'єри відтворювали в паризьких павільйонах.

Під час вуличних зйомок поруч зі знімальним майданчиком пограбували магазин. Злочин стався в момент, коли за сценарієм вся поліція міста брала штурмом сусідній будинок. Побачивши таку кількість кіношних правоохоронців справжній грабіжник одразу здався.

Автор: kinopoisk.ru
  Люк Бессон відзняв «Леона» за 30 днів
Люк Бессон відзняв «Леона» за 30 днів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звабливий, поганий, злий": Зак Ефрон зіграв серійного вбивцю та ґвалтівника Теда Банді

Фільм "Леон" міг не з'явитися якби не американський актор Брюс Вілліс. Мав зніматися у фантастичній стрічці Люка Бессона "П'ятий елемент". Але роботу змушені були відкласти через зайнятість голлівудської зірки в іншому проекті. Аби марно не витрачати час знімальної групи, Бессон написав за 30 днів сценарій "Леона" і відзняв картину за 3 місяці.

Зараз ви читаєте новину «25 років виповнилося найвідомішому кіношному кілеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі