субота, 04 листопада 2017 17:57

13 знаменитостей, які заробляють мільйони після смерті
16

Найбагатші мертві знаменитості: колаж
Фото: 24tv.ua
Найбагатші мертві знаменитості: рейтинг Forbes
Найбагатші мертві знаменитості: рейтинг Forbes
Майкл Джексон
Арнольд Палмер

Деякі знаменитості настільки прославилися, що й після смерті приносять своїм спадкоємцям нечуваний дохід. Журнал Forbes склав рейтинг із 13 відомих мертвих особистостей, які за останній рік "заробили" найбільше.

П'ятий рік поспіль перше місце в рейтингу Forbes займає Майкл Джексон, пише 24tv.ua

1 місце. Майкл Джексон – $75 млн

За останній рік Майкл Джексон, який помер у 2009 році, заробив $75 млн. Таку суму спадкоємцям короля поп-музики принесли його частка в музичному каталозі EMI, а також пісня Джексона, яку Cirque du Soleil використав для свого шоу в Лас-Вегасі.

2 місце. Арнольд Палмер – $40 млн

Гольфіст Арнольд Палмер помер у 2016 році і за рік після смерті зумів заробити $40 млн завдяки брендовому одягу Palmer. Понад 400 магазинів продають речі під цією маркою в Азії. Крім того, AriZona Beverages щорічно випускає 400 млн банок напою Arnold Palmer за його рецептом.

3 місце. Чарльз Шульц – $38 млн

Художник-карикатурист Чарльз Шульц, який вигадав пса Снупі, приніс своїм спадкоємцям завдяки своєму творінню $38 млн за останній рік. А помер Шульц 17 років тому.

Автор: 24tv.ua
  Найбагатші мертві знаменитості: рейтинг Forbes
Найбагатші мертві знаменитості: рейтинг Forbes

4 місце. Елвіс Преслі – $35 млн

Від смерті короля рок-н-ролу минуло 40 років, а він досі популярний. І цього року заробив ще більше, ніж торік – $35 млн проти $27 млн. Усе завдяки новому розважальному комплексу Elvis Presley's Memphis і готелю The Guesthouse, що нещодавно відкрився у Грейсленді – маєтку співака в Мемфісі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 світових знаменитостей, яких виховали прийомні батьки

5 місце. Боб Марлі – $23 млн

Боб Марлі помер у 1981 році, а його музика досі живе. Та прибуток приносить не лише вона, а ще й навушники й інша аудіотехніка під брендом House of Marley. Також гроші приносить компанія Marley Beverage Co., створена спадкоємцями співака.

Решта списку виглядає так:

6. Том Петті (співак) – $20 млн

7. Прінс (співак) – $18 млн

Автор: 24tv.ua
  Найбагатші мертві знаменитості: рейтинг Forbes
Найбагатші мертві знаменитості: рейтинг Forbes

8. Доктор Сьюз (дитячий письменник і мультиплікатор) – $16 млн

9. Джон Леннон (музикант) – $12 млн

10. Альберт Ейнштейн (фізик) – $10 млн

11. Девід Бові (співак) – $9,5 млн

12. Елізабет Тейлор (акторка) – $8 млн

13. Бетті Пейдж (фотомодель) – $7,5 млн

Диск "Thriller" Майкла Джексона виграв вісім нагород музичної премії "Греммі". Цей рекород побити досі не вдалося. У 1985 році альбом було занесено до Книги рекордів Гіннесса, як "найприбутковіший альбом за всю історію". Проте після випуску першого синглу з альбому деякі музичні оглядачі висловились, що альбом не матиме успіху. Однак після виходу другого синглу "Billie Jean" альбом піднявся на вершини хіт-парадів. Лідирував протягом майже дев'яти місяців.

Зараз ви читаєте новину «13 знаменитостей, які заробляють мільйони після смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі