пʼятниця, 08 червня 2007 14:12

125 фільмів Ризької кіностудії продадуть приватній особі

Латвія вирішила передати на приватизацію 125 кінофільмів із золотого фонду Ризької кіностудії. Відповідний законопроект вже підготовлений і знаходиться на розгляді Кабінету міністрів.

Близько року тому у Агентство приватизації надійшла заявка від приватної особи, яка висловила бажання приватизовувати частину продукції Ризької кіностудії. Оскільки вся продукція цієї кіностудії належить Латвійській державі, то воно має повне право  передати її до приватних рук.

Щодо самої кіностудії, то вона була приватизована ще 1997 року, а умови її відчуження від держави не передбачали передачу до приватних рук авторських прав на зняті фільми. З цих причин Міністерство економіки і винесло на обговорення питання про приватизацію кінофільмів.

До списку стрічок, що продаються, внесено 125 зразків класичного кінематографа, знятих в період з 1962 по 1989 рік. Серед них, наприклад, "Спрідітіс" (реж. Г.Піесіс), "Подвійний капкан" (реж. А.Бренч), "Лімузин кольору білої ночі" (реж. Я.Стрейч), "Ралі" (реж. А. Бренч), "Будьте моєю тещею" (реж. К.Марсонс), "Цепліс" (реж. Р.Калниньш), "Слуги диявола на чортовому млині" (реж. А.Лейманіс), "Часи землемірів" (реж. В.Пуце).

Крім грошей покупець ще повинен поставити підпис під своїми зобов"язаннями: проводити ремонт старих плівок, забезпечувати їх доступність для кінофестивалів і освітніх установ, тримати фільми в належному стані і перевести їх у цифровий формат, пише Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «125 фільмів Ризької кіностудії продадуть приватній особі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі