понеділок, 22 вересня 2008 16:29

Сергій Романюк став найкращим актором на "Кіношоці-2008"

 Сергій Романюк став найкращим актором на "Кіношоці-2008"

Найкращим актором на XVII Відкритому фестивалі кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії "Кіношок-2008" став українець Сергій Романюк.

Як повідомили у прес-службі "SOTA Cinema Group", головний приз кінофестивалю "Золота лоза" за найкращий повнометражний фільм вручено стрічці "Осінній бал" (Естонія, режисер Вейко Іунпуу). Приз за найкращу режисуру у повнометражному кіно одержала режисер картини "Колекціонерша" Крістіна Буожюте (Литва), а за найкращий сценарій - Ернест Абдіхапаров за фільм "Світла прохолода" (Киргизстан-Казахстан).

Приз за найкращу жіночу роль у повнометражному кіно дістався актрисі Марині Блейк за фільм "Сезон туманів" (Росія-Великобританія), а за найкращу чоловічу роль - актору Сергію Романюку, фільм "Райські птахи" (Україна, режисер Роман Балаян). "Це вже другий приз за акторську майстерність і третій приз нашої картини "Райські птахи", - відзначив продюсер Олег Кохан. - І дуже приємно, що приз отримав саме Сергій Романюк, майстерність якого дозволила створити глибокий образ представника системи: він щиро і людяно захищає зло, від чого стає ще жахливішим".

Приз за найкращу операторську роботу у повнометражному кіно імені Княжинського вручено оператору Віктору Шестоперову - фільм "Кип"яток" (Росія), а журі конкурсу короткометражних фільмів "Межа Шоку" ухвалило рішення присудити Гран-прі за найкращий короткометражний фільм програми картині "Три матері і хор" (Росія - Швеція, режисери Наталія Першина-Якиманская, Ольга Єгорова).

Приз за найкращий повнометражний фільм на відео у цифровому форматі "Кіно без кіноплівки" присуджено стрічці "Олег Кулік - виклик і провокація" (Росія, режисер Євген Мітта). Диплому журі удостоєно картини "Фантомас знімає маску" (Росія, режисери Андрій Кагадаєв) і "Весілля для чайників" (Естонія, режисер Володимир Логінов).

У конкурсі "ТБ-Шок", який оцінювали самі глядачі, перше місце дісталося картині "Королева льоду" (Росія, режисер Андрій Селіванов), друге - "Вибір моєї матусі" (Росія, режисер Светлана Деміна), третє - "Біла ніч, ніжна ніч" (Росія, режисер Віктор Мережко).

Цього року українські фільми були представлені у всіх програмах фестивалю "Кіношок-2008" і претендували на головні призи усіх конкурсних категорій. Сімнадцятий "Кіношок", який до 2007 року іменувався Відкритим фестивалем кіно країн СНД і Балтії, традиційно проходив в Анапі з 12 по 21 вересня 2008 року, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину « Сергій Романюк став найкращим актором на "Кіношоці-2008"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі