понеділок, 06 жовтня 2008 16:12

Знайшли викрадену 33 роки тому картину Ренуара

  Картину ”Гола жінка, що одужує” викрали 1975 року. Щойно італійська поліція її знайшла
Картину ”Гола жінка, що одужує” викрали 1975 року. Щойно італійська поліція її знайшла

У Римі поліція знайшла полотно "Гола жінка, що одужує" французького художника-імпресіоніста П"єра Оґюста Ренуара. 1975 року картину викрали з сімейного обійстя Ренуарів у Мілані.

Відшукали полотно завдяки пошкодженню у правій нижній частині. Колись один із нащадків художника поцілив у картину м"ячем. Полотно показали журналістам на прес-конференції в Римі.

До визнання 1880-го Ренуар заробляв на життя, розписуючи фарфор, віяла і ширми. Перед смертю 1919 року прославився як скульптор. В останні роки життя страждав на артрит. Коли хвороба паралізувала руки і ноги, художник прив"язував пензель до руки і продовжував малювати.

У лютому на аукціоні "Сотбіс" виставили зменшену авторську копію картини Ренуара "Ложа". Велике полотно зберігають у лондонському інституті Курто. Імпресіоніст зобразив у оперній ложі молодшого брата Едмона з натурницею Ніні з паризької вулички Монмартр. "Ложа-2" є одним із найдорожчих у світі малих полотен. Його розмір 27 на 21 см. Ціна 7,4 млн фунтів.

Через високу вартість картину не хотіли купувати. Зрештою її придбав один із лондонських колекціонерів. Його ім"я не розголошують.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли викрадену 33 роки тому картину Ренуара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі