пʼятниця, 23 травня 2008 17:55

Знайшли останню картину Вінсента ван Ґоґа

У Греції знайшли картину голландського експресіоніста Вінсента ван Ґоґа, яку, імовірно, він написав за кілька днів до смерті. На полотні художник зобразив лікаря Ґаше, що доглядав психічно хворого митця. Роботу оцінюють у $100 млн.

Нині картина належить жительці Афін Доретті Пеппе.

— Під час Другої світової війни полотно було у Франції. Нацисти відібрали його в однієї єврейської родини, — розповідає власниця. — У квітні 1941-го на ешелон із цінностями, які німці везли з Франції, напали грецькі партизани. Мій батько отримав картину як воєнний трофей.

Існує ще два портрети лікаря Ґаше. Один із них висить у музеї Орсе в Парижі. Інший продали на нью-йоркському аукціоні "Сотбіс" 1990-го приватному колекціонерові.

У січні цього року Доретта Пеппе знайшла серед трофеїв батька також щоденник ван Ґоґа. Там були ескізи відомих картин художника "Їдоки картоплі" (1885) та "Портрет татуся Танґи" (1887). Записник оцінили у $5 млн.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли останню картину Вінсента ван Ґоґа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі