середа, 04 квітня 2007 17:16

Зірка "Ковент-Ґардена" танцює в столичній опері

Сьогодні в столичній опері закінчується VІІІ Міжнародний фестиваль балету імені Сержа Лифаря. Квитки на нього коштують 5–60 грн. Учасники танцюватимуть фрагменти найкращих постановок Сержа Лифаря — "Сюїта в білому" та "Нічна серенада".

Фестиваль тривав чотири дні, а не два, як зазвичай. Уперше на ньому показали вистави "Жизель" та "Сильфіда". У дуеті з Оленою Філіп"євою в "Сильфіді" партію Джеймса виконує Іван Путров із лондонського оперного театру "Ковент-Ґарден". Він — киянин, однак в Україну приїжджає раз на кілька років. Зупиняється в батьків.

— У "Сильфіді" партнер не торкається партнерки, тому ми репетирували окремо, — розповідає Філіп"єва. — Але ми чудово одне одного відчуваємо.

У виставі "Жизель" графа Альберта танцює Ігор Колб, зірка балетної трупи Маріїнського театру Санкт-Петербурга.

— Він поселився в театральному готелі, — розповідає режисер-постановник гала-концерту Анатолій Солов"яненко. — Справжні зірки від штучних тим і відрізняються, що їм не потрібний лімузин або "кадилак".

Удова Сержа Лифаря, графиня Ліллан Алєфельд, не приїхала.

— Вона хворіє, — каже директор Національної опери Петро Чуприна. — Ліллан не може відмовити, але нам уже незручно її запрошувати.

— Лифар забороняв переносити свої постановки в інші театри. А його дружина дозволила поставити в київській опері "Міражі", — зауважує Солов"яненко. — Лише за умови, що ставити її буде французький хореограф Жюльбер Майєр. На цей рік у нього все розписано по днях. Та й у нас немає таких колосальних коштів на нього. Тому домовилися на наступний рік.

Сьогодні в опері продаватимуть мемуари Сержа Лифаря "Спогади Ікара". Їх уперше переклали українською у видавництві "Пульсари". Цю книжку Лифар написав перед смертю. Коштує вона 30 грн.

Зараз ви читаєте новину «Зірка "Ковент-Ґардена" танцює в столичній опері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі