вівторок, 12 вересня 2017 07:30

Жінка орендувала три рекламні щити неподалік від місця вбивства доньки

Автор: www.spletnik.ru
  На червоній доріжці церемонії закриття 74-го Венеціанського кінофестивалю члени журі французька актриса Анна Моугаліс (у світлій сукні) та актриса Жасмін Трінка з Італії тримаються за руки
На червоній доріжці церемонії закриття 74-го Венеціанського кінофестивалю члени журі французька актриса Анна Моугаліс (у світлій сукні) та актриса Жасмін Трінка з Італії тримаються за руки

Шість років працював над фільмом "Форма води" мексиканський режисер 52-річний Гільєрмо дель Торо.

Картина отримала "Золотого лева" — головний приз ­74-го Венеціанського кінофестивалю. Тривав у Італії 30 серпня — 9 вересня.

Дія стрічки "Форма води" відбувається 1962-го, в розпал "холодної війни". Німа прибиральниця Еліза працює в таємній лабораторії американського уряду, в місті Балтимор. Одного разу з Бразилії туди привозять невідоме науці створіння — людину-амфібію. За істотою полює радянський шпигун Міхалков. Жінка закохується в іхтіандра. "Ми з ним схожі: самотні, оточені ворожим світом", — Еліза зізнається про свою любов сусідові, за сюжетом.

— "Форму води" зустрічали захоплено. Глядачі в залі плакали від напливу почуттів, овації тривали довго, — розповідає кінокритик Антон Долін, 41 рік. — Це комерційна картина, хоча й не поміщається в жоден відомий формат. Дель Торо — все-таки великий художник, а не бізнесмен від кіно.

"Форма води" з одного боку сучасна версія історії про красуню та чудовисько. З іншого — соціально-політична притча про те, як підозрілість, нетерпимість, ненависть перетворюють у монстра навіть найпоряднішу людину. А здатність прийняти іншого як рівного та побачити в потворності красу — потужна магічна сила, що творить дива.

Гран-прі Венеціанського кінофестивалю отримала драма "Фокстрот" режисера з Ізраїлю 55-річного Самуеля ­Маоза. Фільм розповідає про батьків 19-річного призовника, які готують його похорон з усіма військовими почестями. Паралельно режисер показує будні чотирьох ізраїльських прикордонників на забутому Богом пропускному пункті в пустелі. Один із них гине від випадкового пострілу товариша.

Приз за режисуру й "найкращий дебют" отримав француз Ксав'є Легран. Його драма "Опікунство" розповідає про наслідки розлучення подружжя з двома дітьми.

За "Найкращий сценарій" нагородили фільм "Три бігборди поблизу Еббінга, штат Міссурі".

— Таку складну назву дав своїй чорній комедії ірландський драматург і режисер Мартін Макдонах, — продовжує Антон Долін.

— Він лише зрідка знімає кіно, а більше відомий як театральний діяч. У Венеції представив третю повнометражну картину. Головну героїню грає володарка "Оскара" Френсіс Макдорманд — мати, в якої зґвалтували та вбили доньку. За сім місяців злочинця не знайшли. Жінка орендувала три рекламні щити неподалік від місця вбивства. Розміщує на них звернення до шерифа: "Жертва є, а арештів досі немає, як же так?" До цього часу все місто співчувало їй, але поступово налаштовується проти. Всі симпатизують шерифу, якого вважають гідною та чесною людиною.

"Найкращою актрисою" назвали англійку 71-річну Шарлот Ремплінг. В італійському фільмі "Ханна" зіграла дружину підозрюваного в педофілії.

"Найкращим" актором став палестинець Камель ель Баша. В франко-ліванській драмі "Образа" зіграв біженця-мусульманина. На околиці Бейрута конфліктує з сусідом-християнином через трубу водогону.

Спеціальний приз журі о­тримала австралійська стрічка "Мила країна". Дія драми розгортається на початку ХХ ст. Розповідає про переслідування аборигена за вбивство із самозахисту.

Цьогоріч у жодній програмі Венеціанського кінофестивалю українські фільми участі не брали.

Зараз ви читаєте новину «Жінка орендувала три рекламні щити неподалік від місця вбивства доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі