четвер, 12 червня 2008 07:13

Завтра до Києва прилітає Пол МакКартні

  Перед концертом у Києві Пол МакКартні прямо за лаштунками сцени візьме урок української, який триватиме одну годину. На концерт очікують близько півмільйона людей. Він може стати наймасштабнішим, що коли-небудь відбувався в українській столиці
Перед концертом у Києві Пол МакКартні прямо за лаштунками сцени візьме урок української, який триватиме одну годину. На концерт очікують близько півмільйона людей. Він може стати наймасштабнішим, що коли-небудь відбувався в українській столиці

На столичному майдані Незалежності збирають сцену, на якій 14 червня виступатиме "бітл" Пол МакКартні. Вага конструкції — 120 т. Апаратуру для її оснащення привезли до Києва 40 вантажівками з Великої Британії, Бельгії, Латвії та Польщі. Монтують сцену фахівці з восьми країн. Світлом займаються англійці та латиші, звуком — швейцарці та поляки. Усього у підготовці задіяно понад півтисячі осіб.

— Двадцятиметрові сталеві колони, які є каркасом сцени, ми збирали на землі, — розповідає Ольга Кушпітовська, відповідальна за монтаж сцени. — Потім спеціальні крани, вагою 60 і 70 тонн, їх піднімали та встановлювали. Під сценою прикріплені баки, наповнені водою — вони виконують функцію баласту, роблять конструкцію стійкою. Ширина сцени — 53 метри, а глибина — 22.

Під час концерту на Майдані працюватиме 3 тис. міліціонерів.

— Для охорони МакКартні вживатимуть таких заходів безпеки, як і при приїзді президентів з інших країн, — розповідає 38-річний Микита Потураєв, один з організаторів. — Співака охоронятиме з десяток власних охоронців. Зі сцени вони слідкуватимуть, щоб у віп-секторі ніхто не знімав виступ на відео. Того, кого засічуть, виведуть із фан-зони. На майдані Незалежності та Хрещатику заборонять продавати випивку. У сектори для шанувальників не пускатимуть людей зі скляними і пластмасовими пляшками, великими сумками.

Пол МакКартні прилетить у бориспільський аеропорт приватним літаком завтра. А вже в неділю, 15 червня, повернеться додому.

— МакКартні поселиться у президентському номері одного з п"ятизіркових київських готелів. Він попросив, щоб там шкіряну оббивку диванів змінили на тканинну, — розповідає піарниця Ірина Ковальчук, 34 роки. — Ще в номері не має бути зображень тварин.

Містом Пол МакКартні пересуватиметься на "ягуарі", який надасть один із автомобільних салонів. Із квітів співакові можна дарувати лише білі та блідо-рожеві троянди, білі лілії Касабланка без запаху та польові квіти. У гримерці музикант попросив поставити кілька вазонів пальм та побільше різної зелені. Він живе в заміському будинку, любить природу.

— Найбільше нас здивувало, коли Пол попросив підготувати для нього три велосипеди, — долучається до розмови Потураєв. — Сказав, що хоче поїздити по місту. Так що кияни днями зможуть зустріти МакКартні на вулиці. Коли він виступав у Москві, то теж катався містом. Приїхав туди з уже колишньою дружиною Хізер. Їм дали два велосипеди, а охоронцеві не було на чому їхати. Тоді Пол сказав: "Ну ми поїхали, а ти нас наздоганяй". І той бігав по місту за співаком.

МакКартні привезе команду з 80 осіб — охоронців та помічників, усі вони вегетаріанці. Тому три особисті кухарі співака із колегами з українських ресторанів готуватимуть "бітлу" та його людям вегетаріанські страви.

— Кухарі МакКартні попросили в нас список еко-маркетів, у яких можна придбати екологічно чисті продукти, — продовжує Ірина. — Але в нас таких спеціалізованих магазинів немає. Тому поведемо кухарів на київські ринки. Хочемо пригостити Пола чимось українським. Думаємо, йому сподобаються зелений борщ, налисники, смажені кабачки.

Зараз ви читаєте новину «Завтра до Києва прилітає Пол МакКартні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі