четвер, 18 вересня 2008 19:10

Засновник "Пінк флойд" помер від раку

 

15 вересня в Лондоні від раку помер Річард Райт — один із засновників британської групи "Пінк флойд". Йому було 65 років.

— Я ніколи не грав із кимось подібним до нього, — пише на своєму сайті вокаліст і гітарист "Пінк флойд" Девід Ґілмор, 62 роки. — Наша музична телепатія, розуміння одне одного досягли розквіту 1971-го. Без його композицій "Us and Them", "The Great Gig In The Sky", альбом "The Dark Side Of The Moon" просто не відбувся б.

Річард народився в передмісті Лондона. Грати на клавішних інструментах навчився сам. Із однокурсниками Роджером Вотерсом, Ніком Мейсоном, з архітектурного факультету Лондонського політехнічного інституту, і студентом Кембриджа Сідом Баретом 1964 року створили "Пінк флойд".

1981-го Райт пішов із гурту через проблеми в стосунках із музикантами. Випустив дві сольні платівки. Продовжував працювати над третьою.

— На початку 1990-х живучість, іскра й гумор повернулися до Райта. Я запросив його в своє турне. Овації були великою несподіванкою для нього. Він був скромною людиною, — продовжує Гілмор.

Райт був тричі одруженим. Від кожного шлюбу мав по дитині. Наймолодшому  синові Бену 12 років.

Зараз ви читаєте новину «Засновник "Пінк флойд" помер від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі