понеділок, 14 квітня 2008 17:05

За роль трупа Олексієві Бишу заплатили двадцять доларів

Автор: фото: Віктор КОШМАЛ
  Актори Михайло Мамаєв, Наталя Лесніковська та Володимир Капустін під час зйомок фільму ”Червоний лотос” на покинутому переїзді поблизу села Кархівка під Черніговом. Чому вирішили знімати саме на Чернігівщині, росіяни пояснюють, що так дешевше, ніж у Росії
Актори Михайло Мамаєв, Наталя Лесніковська та Володимир Капустін під час зйомок фільму ”Червоний лотос” на покинутому переїзді поблизу села Кархівка під Черніговом. Чому вирішили знімати саме на Чернігівщині, росіяни пояснюють, що так дешевше, ніж у Росії

Кримінальну драму "Червоний лотос" із 23 березня по 9 квітня кінокомпанії "Стар Медиа" і Fresh Production UA знімали на Чернігівщині. Режисер і автор сценарію — Заза Буадзе з Грузії, другий режисер — Костянтин Бочкарьов із Чехії.

Події стрічки розгортаються в сучасній Росії. З пологового будинку постійно зникають діти. Батькам лікарі кажуть, що вони померли. Але Галина (Олена Полякова, 28 років) не вірить і починає власне розслідування. Паралельно своє розслідування веде журналіст-криміналіст Антон (Михайло Мамаєв, 35 років).

Назва фільму пішла від татуювання, яке робить собі Галина. Лотос — символ дитини, червоний лотос — загубленої дитини.

Для зйомок виїздили в Ріпкинський район. Протягом дня знімали сцени на старому залізничному переїзді поблизу села Кархівка Чернігівського району.

У Чернігові знімали підвали на вул. Доценка, поблизу СІЗО, пушки Валу, палати обласної лікарні, ресторан "Океанія". На вул. Лесі Українки для зйомок обрали двоповерховий будинок N63.

— Цей якраз підходить — у середині є дерев"яні східці, — каже Костянтин Бочкарьов. — Фасад знімемо в іншому місці.

Усередині будинку знімають сцену на кухні. У сусідній кімнаті головний режисер із помічниками сидять біля монітора і стежать за зйомками. Господиня Людмила Романенко спостерігає за акторами.

— Вони ввічливі й акуратні, прибирають за собою, — каже про знімальну групу. — Якщо ще запропонують знімати в моєму будинку, погоджуся.

Адміністратор чернігівського драмтеатру Віктор Трухан, 55 років, підбирав для фільму акторів другого плану.

— Найважче було з "бомжами", — розповідає. — Відібрали двоє літніх людей, зовні схожих. Але внутрішньо вони були занадто інтелігентними. Не могли лаятися на жінку, грубо виштовхати її з підвалу. Довелося на них по-воєнному накричати й розізлити. Один, колишній офіцер-пожежник, після цього зразу "в"їхав у тему". А з колишнім секретарем партбюро В"ячеславом Іващенком ще пововтузились. Але нічого, зіграли, як треба.

Віктор Трухан у "Червоному лотосі" втілив міліцейського полковника.

— Це мій шостий фільм, — каже. — У попередніх теж були ролі військових, міліціонерів. Для мене це рідна стихія. Закінчив суворовське училище, дослужився до заступника командира танкового полку, викладав у міліцейському училищі.

Режисер Ніжинського театру Олексій Биш, 36 років, зіграв у стрічці трупа. За роботу йому заплатили $20.

— У театрі й кіно немає маленьких ролей, є маленькі актори, — вважає він. — Грати було нескладно, режисер усе пояснив. Знімали кілька дублів, тому довелося півдня лежати на кермі автівки.

На зйомки Биш погодився заради спілкування з режисерами.

— Московські актори не пихаті, — говорить актор Чернігівського драмтеатру 21-річний Володимир Соловйов. — Нормальні хлопці й дівчата. За зйомки платили в чотири рази менше, ніж зазвичай. Але я йшов заради досвіду.

Першою пробою в кіно стала роль оперуповноваженого для актора чернігівського драмтеатру Івана Чев"юка, 25 років.

— У роль увійшов легко, завдяки режисерові й тому, що зараз детективів по телевізору — хоч греблю гати. Москвичі за камерою строїли гримаси. Через це доводилося перезнімати дублі.

На нічних зйомках актрису Олену Полякову засліпили софітами. Вона налетіла на камеру й розбила носа. Усі епізоди без участі Полякової вже відзняли. Трохи довелося змінити сценарій. Продовження роботи відклали на травень.

"Червоний лотос" спочатку вийде на дисках у Росії. Наприкінці літа його покажуть на телеканалі "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «За роль трупа Олексієві Бишу заплатили двадцять доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі