понеділок, 12 травня 2008 16:26

За натюрморт онуки Пушкіна хочуть 6 мільйонів доларів

23 картини російських й українських художників XIX та XX ст. із 15 по 18 травня виставлятимуть у столичному Музеї західного мистецтва ім. Богдана і Варвари Ханенків. 9 червня ці полотна стануть лотами аукціону "Сотбіс" у Лондоні.

— Для нас дуже важливо було організувати нашу виставку в Києві, — говорить директор відділу російського мистецтва "Сотбіс" Джо Вікері, 20 років. — Бо на початку минулого століття українські художники, такі як Володимир Баранов-Россіне і Олександра Екстер, відіграли важливу роль у розвитку мистецтва в Росії. Тоді їхні роботи впливали на розвиток нових художніх течій.

Виставкою в Києві розпочнуться заходи, на яких українські колекціонери зможуть безпосередньо ознайомитися з кращими лотами міжнародних аукціонів. Для цього не потрібно виїжджати за кордон.

Авангардистка Наталія Гончарова була внучатою племінницею Олександра Пушкіна. Її "Натюрморт із фруктами", що колись належав французькому поету Ґійому Аполлінеру, оцінюють приблизно в $6 млн. А "Натюрморт із червоними квітами й персиками" — у $ 3 млн.

У $400 тис. оцінюють імпресіоністську роботу чоловіка Гончарової Михайла Ларіонова родом із Бессарабії "Осінні сутінки". Попередня ціна картини "Алла", яку авангардист Марк Шагал намалював іще школярем, — $3,6 млн. За полотно "Жінка з птахами" київського періоду творчості засновниці стилю "арт-деко" Олександри Екстер на "Сотбіс" просять від $900 тис.

2007 року Аукціонний дім "Сотбіс" на творах російського мистецтва заробив $180,8 млн.

Музей західного мистецтва ім. Богдана і Варвари Ханенків працює з 10.00 до 17.30. Виставка лотів аукціону "Сотбіс" триватиме в залі західного мистецтва. Вхід 7,5 грн, студентам і пенсіонерам — 3 грн.

Зараз ви читаєте новину «За натюрморт онуки Пушкіна хочуть 6 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі