пʼятниця, 19 жовтня 2007 17:35

За двогодинний концерт Жванецький жодного разу не присів

Автор: фото: УНІАН
  Після концерту у столичному палаці ”Україна” Михайло Жванецький відмовився давати автографи. Сказав, що дуже втомився
Після концерту у столичному палаці ”Україна” Михайло Жванецький відмовився давати автографи. Сказав, що дуже втомився

У столичному палаці "Україна" Михайло Жванецький, 73 роки, читав жарти, написані цього літа на дачі в Одесі. Програма називається "Концерт для своїх".

— Я це можу читати лише в Києві. Ніде більше мене не зрозуміють, — каже сатирик. — У вас були парламентські вибори, і ви знову обрали тих самих. Це як борщ: поклали продукти в каструлю і накрили кришкою. А потім перемішали й думаєте, що стане смачніше.

Згадує й помаранчеву революцію.

— Не варто свободу на площах відрами роздавати. Нашим людям треба по чайній ложечці, — мружиться Жванецький.

Критикує Росію:

— Якщо її не критикувати, у них знову буде СРСР. Іноді мені кажуть, що я старий — за сімдесят уже. А я відповідаю: "Ні, бо у мене півжиття несправжні, а радянські".

Виступ Жванецького триває 2 год. з перервою. На сцені стоїть стілець, але сатирик жодного разу на нього не сідає.

— Правда, я талановитий? — кокетує із залою. Публіка аплодує. — Відчуваю, що літо пройшло не даремно.

Квитки на концерт коштували 50–500 грн, вільних місць у залі немає. У холі продають за 80 грн DVD-диск із концертами Жванецького. За ним вишикувалася черга. У продавщиці запитують ще й збірник його жартів "Мой портфель", що вийшов три роки тому.

— Книжок сьогодні не привезли, — пояснює продавщиця. — Купуйте диски, Михайло Михайлович на них розпишеться.

Думаю, кого ще можна чекати, якщо я є?

Жванецький народився в Одесі в родині лікарів. Працював механіком у порту. 1963-го познайомився з Аркадієм Райкіним, який приїхав до Одеси на гастролі. Через п"ять років вони виступили зі спільною програмою "Світлофор". 1988-го Жванецький створив у Москві Театр мініатюр. Керує ним і досі.

— Нещодавно Саша Калягін мене запросив у свій театр "Ет Цетера", — згадує сатирик. — Я прийшов, а всі на когось чекають. Думаю, кого ще можна чекати, якщо я є? Коли це заходить Путін. Проходить повз металошукач. Я його підколюю: "Чого не дзвенять ваші сталеві нерви?". А після вистави хтось із протокольної служби схопив мене за задницю, сказав: "Ідіть, не озирайтеся". Завели мене в якусь кімнату, а там сидять Путін із Калягіним. Російський президент розказав нудний анекдот про євреїв.

Глядачка дарує Жванецькому букет і просить підписати їй книжку.

— Це ж думать треба, — бере букет і відмовляє сатирик. — Краще приходьте за лаштунки.

Після двогодинного концерту Жванецький хвилин 20 сидить у гримерці. Потім іде до службового входу. Там на нього чекає з десяток шанувальників із книжками в руках. Два охоронці супроводжують його. Ще двоє несуть корзини та букети з квітами, ставлять їх у багажник чорного "мерседеса".

— Давайте без автографів, я дуже втомився, — говорить сатирик. Охоронці відтісняють його фанатів від авто. Жванецький їде до готелю "Україна".

Зараз ви читаєте новину «За двогодинний концерт Жванецький жодного разу не присів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі