четвер, 18 вересня 2008 19:13

З повітряної кулі читатимуть вірші

Із 19 по 21 вересня депутат-"нунсівець" Олесь Доній, 39 років,  проводитиме літературний фестиваль "Київська барикада".

— Присвятимо його письменнику Юркові Покальчуку, який пішов із життя 10 вересня. На Михайлівській площі поставимо екран. Покажемо минулорічний виступ Юрка на "ночі поезії". Він читатиме свій вірш "Не наступайте на любов", — каже він.

На "Київську барикаду" покликали 30 літераторів із України та Білорусі. У понеділок Доній на Михайлівській площі запрошує до повітряної кулі харківського поета 32-річного Артема Полежаку. Двоє людей тримають кулю за канати, аби не злетіла. Полежака залазить у кошик і з нього читає в мікрофон свій вірш про пиво. Його голос лунає з колонок, що стоять біля пам"ятника княгині Ользі.

Наступною до кулі залазить письменниця Світлана Поваляєва, 33 роки. Персонажі її поезії купують стакан коноплі поганої якості. Пілот запитує, де можна купити її книжки.

У мене двоє дітей. Ще побачимося

— А я вам подарую, — каже Світлана й дістає із наплічника збірку "Камуфляж у помаді". — Пожмакана, нічого? — Підписує: "Геннадію із Чернігівської федерації повітроплавання". На форзаці залишає губами слід помади.

Геннадій дістає із задньої кишені брюк візитівку, простягає Світлані.

— Может, пригодится.

— У мене дві дитини. Ще побачимося, — усміхається поетеса.

Година польоту на повітряній кулі коштує 500 євро.

— Якщо погода не підведе, запускатимемо на майдані Незалежності поетів у небо. Буде Іван Драч. Єдина умова: не використовувати матюків і не читати віршів про політику, — додає Доній.

Наступну "Барикаду" проведуть у донецькій шахті ім. Засядька. Її керівництво вже дало згоду.

Зараз ви читаєте новину «З повітряної кулі читатимуть вірші ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі