середа, 24 жовтня 2007 18:26

Володимир Півень намалював картину за п"ять хвилин

31-річний художник Володимир Півень відкрив у столичній галереї "Мистець" на вул. Червоноармійській виставку 30 живописних полотен "Дотик сонця".

Здебільшого це зображення квітів та птахів. Одну картину — вітрильник у морі в жовтих тонах — художник створює на відкритті виставки за 5 хв. Потім роздає відвідувачам номерки й розігрує свій твір. Картина дістається киянину Олексієві Миколайовичу.

— Художник — мій сусід, — розказує Олексій "ГПУ". — У мене із десяток його картин. Це портрети мене, моєї дружини та нашої собаки. Я їх замовляв, коли Володя ще не був таким відомим і продавав картини за тисячу доларів. Тепер вони коштують дорожче.

Володимир Півень народився в місті Комсомольськ на Полтавщині, уже 10 років мешкає в Києві. Виставлявся переважно в Німеччині та Австрії.

— Тепер повертаюся до України,— зізнається він. — Українці вже потроху вчаться знімати зі стін килими й вішати замість них картини. Найбільше мені подобається на цій виставці полотно "На вітру" із зображенням маків. Цього літа возив своєму замовникові кілька картин у Луцьк. А коли під"їжджав до міста, побачив галявину із фантастичними маками. Наступного ранку прокинувся о четвертій і побіг їх малювати.

— Живописом це назвати важко, — каже художник Іван Марчук. — На виставку я потрапив випадково. Ішов у свою майстерню на Пушкінській. Вирішив зайти. Але, бачу, даремно.

Виставка Володимира Півня триватиме до 31 жовтня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Півень намалював картину за п"ять хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі