понеділок, 05 травня 2008 16:02

Володимир Колесніков малює танець

Художник Володимир Колесніков, 56 років, представив 120 робіт на тему танцю на виставці "Рух у просторі й часі" в полтавській Галереї мистецтв. Найбільше полотен присвячені класичному танку.

— Зображую танець у русі — від балету до сучасного, — каже митець. — Створюю хореографічні портрети різних танцювальних ситуацій. Бачу якийсь танець, переосмислюю його і тоді вже переношу на полотно.

Володимир Колесніков народився в Луцьку. Із 3 років жив у Полтаві. У 22 вступив до Харківського художньо-промислового інституту. Перевівся до Львова. Приятелював із балеринами місцевого театру опери й балету.

— Часто ходив до них на репетиції, — згадує. — Іноді вони мені позували.

Тоді й почав малювати танець.

— Повернувся до цієї теми в 1990-х, коли внука Катерина почала займатися балетом, — ділиться художник. — Вона мене й надихає. Зараз вчиться на балерину в Київському хореографічному училищі.

Колесніков замолоду був учасником ансамблю пісні й танцю при Будинку культури залізничників у Полтаві.

— Тепер танцюю тільки на полотні, — сміється. — Подобається краса жіночої пластики і просто рух.

Графічні роботи художника коштують від $3 тис., живопис — від $5 тис.

— У Полтаві в мене купили сім картин, — розказує. — Міська влада придбала для галереї полотно "Лісові мавки". Решта — приватні особи. За скільки, не скажу. Одну подарував музеєві — "Лебедине озеро".

1982 року Колесніков повернувся до Полтави. Створив фірму "Мистецтво". Почав будувати Галерею мистецтв.

— Та в якийсь момент Полтава стала замалою для мене, — продовжує. — 1997-го переїхав до столиці. А через рік запросили до Університету технологій та дизайну. Створив там кафедру рисунка та живопису, яку очолюю і нині. Маю майстерню в центрі столиці — на Печерську — 70 "квадратів".

Кожен танець, за словами митця, має свою кольорову гаму.

— Барви добираю через власні відчуття, — додає.

Із 20 травня виставку "Рух у просторі й часі" покажуть у Миколаєві, у червні — в Одесі. Потім — у Донецьку, Рівному, Луцьку, Івано-Франківську, Ужгороді та Львові. У столиці роботи Володимира Колеснікова виставлять наприкінці року — в Національному музеї або в Українському домі. А навесні 2009-го танець у живописі зможуть побачити парижани.

— Виставку допомагають організувати друзі, — каже митець. — У Парижі теж продаватиму картини. Інакше для чого їх малювати.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Колесніков малює танець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі