неділя, 01 квітня 2007 16:48

Володимир Гришко співав із реперами

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Володимир Гришко тримає доньку Анну-Стефанію в холі столичної опери після концерту
Володимир Гришко тримає доньку Анну-Стефанію в холі столичної опери після концерту

Минулої суботи в столичній опері відбувся концерт 46-річного оперного співака Володимира Гришка та його учнів. Програма називалася "Обличчя нової опери". Всі квитки вартістю 30–800 грн розкупили.

Чекали на Юрія Луценка та В"ячеслава Кириленка. Думали, що прийде кум Гришка Віктор Ющенко. Та через мітинги в центрі Києва жоден політик не прийшов. Із десяток місць у партері пустували.

Шоу "Обличчя нової опери"Гришко готував два місяці.

— Цю подію порівняю хіба що з народженням сина, — зізнається співак перед виступом. — Це спроба наблизити класику до дітей і молоді.

Такі концерти Гришко провів у п"яти найбільших містах України. На них побували близько десяти тисяч глядачів.

— По 300–400 людей били ногами в двері — просилися на наші виступи, — згадує Володимир.

У концерті задіяли 150 музикантів. На сцені київський реп-гурт "Ді-Шу" — двоє дівчат у коротких шортах і на підборах та двоє хлопців у широких штанях. Вони начитують куплет українською в реперському стилі. Пісню "Ді-Шу" придумали спеціально для цього виступу. Потім на сцену виходить Гришко, виконує уривки з арій італійською. А гурт танцює легкий брейк-данс.

Гришко — це минуле

У паузах між номерами лунає грім. Лазери імітують блискавку. З Гришком співають його учні: Анна Данилюк, Віктор Мельник, Ігор Царьков та 7-річний Віктор Мастика. Грає президентський оркестр. На підтанцьовках були балети "Віват" та "Сузір"я Аніко". Окремим номером виступає євпаторійський театр на ходулях. Його солістка сідає на шпагат. У півторагодинному концерті лунали обробки найвідоміших арій опер Моцарта, Верді, Доніцетті та інших класиків. Найгучніше зал аплодує 17-річному Вікторові Мельнику, який отримав звання "Людина року".

— Скоро вони всі Гришка переспівають, — шепочуться в залі.

По завершенню присутні аплодують Гришкові стоячи.

— Дякую всім, хто підтримав цей варварський проект, — схвильовано каже тенор. Його критикували за те, що поєднав оперу з цирковими номерами та репом. — Гришко — це минуле. Нове обличчя опери — ось, — показує на Віктора Мастику.

Діти Гришка 7-річний Володимир та Анна-Стефанія, 6 років, виступу батька не бачили. Під час концерту Анна-Стефанія брала участь у першому всеукраїнському конкурсі "Б"юті Стар Україна", який проходив у будинку культури СБУ. Донька Гришка стала другою принцесою. Потім з мамою Тетяною діти приїхали до опери, встигли на фуршет. Дружина Гришка сідає на пуфик під колоною.

— Приходжу в себе, — зізнається. — Тиждень був важкий. З донькою репетирувала й чоловікові допомагала. Була його секретарем. Ще й сесію здавала, маю один хвіст (Тетяна на четвертому курсі аграрного університету. Вивчає ландшафтну архітектуру. — "ГПУ"). Анна має дуже зрілий, як для її віку, голос, — говорить про доньку. — Вона абсолютно не фальшивить. На конкурсі зачарувала всіх піснею "Янголятко". З нею займається професійний педагог, бо в тата поки що немає часу.

Гришко розповідає, що йому телефонують олігархи.

— Питають: "Сколько стоит, чтобы моя девочка с вами занималась?". Але я займаюся лише з талановитими дітьми. Безплатно.

У травні-червні Гришко з туром "Обличчя нової опери" дасть безкоштовні концерти на відкритих майданчиках по всій Україні.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Гришко співав із реперами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі