понеділок, 05 березня 2007 15:35

Вокаліст "Другої ріки" зіграє в мюзиклі "Тарас Бульба"

У Будинку культури СБУ столичний театр "Київ" репетирує  мюзикл "Тарас Бульба" за однойменною повістю Миколи Гоголя. Прем"єра відбудеться у квітні в національній опері.

32-річний вокаліст групи "Друга ріка" Валерій Харчишин зіграє отаманового сина Андрія.

— Хоч він і рок-співак, але романтичний. Він не гарчить і не кричить, як інші рокери, — каже 56-річний режисер театру "Київ" Валерій Невєдров. — Харчишин колись навчався в моїй театральній студії. Якби серйозніше працював, був би гарним актором.

Невєдров зіграє Тараса Бульбу.

— У Гоголя обрубана тема кохання Андрія до полячки Марилі, — зауважує 35-річна авторка лібрето Неда Неждана. — А для театру це недопустимо. Невідомо, що сталося з панночкою після смерті коханого. У моїй версії ця історія перетворилася на любовний трикутник. Другий син Бульби — Остап, також не байдужий до Марилі. У фіналі панночка знайде мертве тіло Андрія, біля якого Остап уб"є й її. Це буде наче шекспірівська "Ромео і Джульєтта", тільки замість двох родин — два народи.

На сцені буде 50 осіб. Повітряні акробати гратимуть ангелів. Вони спустяться з неба й заберуть мертвих на небеса. Однак Остапа і Тараса Бульбу залишать. Їх поховають у вовчих шкурах. Адже козаки після смерті ставали вовками, якщо вірити легендам.

Музику до "Тараса Бульби" написав 35-річний львівський композитор Іван Небесний. Два роки тому він з Олегом Скрипкою написав музику до вистави "Наталка Полтавка" для столичного театру Франка.

У "Тарасі Бульбі" звучатимуть також пісні гурту "Друга ріка".

Зараз ви читаєте новину «Вокаліст "Другої ріки" зіграє в мюзиклі "Тарас Бульба"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі