вівторок, 09 вересня 2008 18:52

Владислав Чебанюк знімає кіно у своєму селі

60 тис. грн коштуватиме фільм "Казка про Чорного козака". Знімає його аматорська кіностудія "Мальва" із села Легедзине Тальнівського району Черкащини. Це — черговий проект сільського режисера Владислава Чабанюка, 43 роки. З оператором Миколою Куликом, який працює в школі вчителем фізики, вони зняли 28 художніх і документальних фільмів. Найвідоміші — "Ойра", "Яничар", "Яблука доспіли".

У стрічках грають місцеві селяни. Декорації та костюми розшукують по хлівах і клунях. 12 робіт сільських аматорів перемогли на кінофестивалях. Учень легедзинської школи Андрій Сабадаш, 17 років, отримав приз за кращу чоловічу роль на фестивалі дитячих фільмів "Золоте курча" в Києві. Він зіграв у картині "Яничар". Легедзинські фільми демонстрували в Америці та у французькому університеті Сорбонна.

Сценарій "Казки про Чорного козака" написав 45-річний кобзар Сашко Лірник (Олександр Власюк). Події розгортаються в Україні на початку XVII ст. Окрім селян, у зйомках братимуть участь козаки київського реєстрового козацтва й активісти  історичного клубу "Росичі".

— Лише вони мають оригінальні татарські костюми із халатами та шапками-малахаями, — каже Владислав Чабанюк. — Ми зніматимемо батальні сцени із конями, кольчугами, шабельними боями.

Зйомки розпочнуться 20 вересня. Ініціатори назбирали для роботи над фільмом 40 тис. грн. Гроші дають місцеві бізнесмени й Тальнівська райадміністрація.

Зараз ви читаєте новину «Владислав Чебанюк знімає кіно у своєму селі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі