вівторок, 13 березня 2007 17:45

Визначили найнудніші книжки

Список книжок, яких не дочитують до кінця, склала компанія "Телетекст". Опитали 4 тис. дорослих британців. Люди часто називали Біблію, але вона не потрапила до першої десятки списку.

На першому місці роман австралійського письменника Ді Бі Сі  П"єра "Маленький бог Вернон". Чотири роки тому книжці присудили найпрестижнішу літературну нагороду Великої Британії — Букерівську премію. Тільки британці розкупили 620 тис. примірників цього роману.

На другому місці "Гаррі Поттер і кубок вогню" Джоан Роулінґ. Він набрид 32% британців. Роман "Улісс" ірландця Джеймса Джойса не дочитали 28% британців. "Алхімік" Паоло Коельо — на сьомому місці. "Війна і мир" Льва Толстого — на восьмому. "Злочин і кара" Федора Достоєвського — на десятому.

Серед автобіографій найбільш нудними читачі визнали книжки Білла Клінтона та Девіда Бекхема.

Серед причин, чому вони не дочитують книги, опитувані називали втому, комп"ютерні ігри та цікаві телепередачі. Більшість зізналися, що купують книжки тільки як прикрасу для бібліотеки.

Зараз ви читаєте новину «Визначили найнудніші книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі