вівторок, 23 вересня 2008 19:17

Вірші Усами бін Ладена видадуть

Весільні й урочисті вірші Усами бін Ладена в жовтні опублікує англійський лінгвістичний журнал "Мова та спілкування". Твори взяли з аудіозаписів виступів на весіллях та інших торжествах у 1990-х. Плівки знайшли 2001 року в його сховищі в Афганістані.

— Я вперше почув про вірші бін Ладена 2004-го, коли перекладачі ФБР (Федеральне бюро розслідувань. — "ГПУ") аналізували їх щодо наявності зашифрованих повідомлень. Знаю, що афганці записували та переповідали ці вірші. Вони подобалися людям, бо бін Ладен уміло користувався римою й віршованим розміром. Навіть мене його твори вразили, — розповідає професор Флегг Міллер, викладач арабської мови Каліфорнійського університету. Він готує книгу про творчість бін Ладена.

В газеті "Таймс" навели перші рядки одного із віршів терориста: "Юність, вриваючись у дим війни, із посмішкою обагряє кров"ю спис. Хай Господь не відводить очей моїх від найліпших, щоб вони не впали".

Деякі фахівці, що вивчають арабський світ, виступили проти оприлюднення поезій. Вони стверджують, що бін Ладен не мав особливого поетичного хисту. А твори писав нашвидкуруч, аби лиш задурювати голови людям.

2005-го британське видавництво "Версо" видало збірку прозових творів Усами бін Ладена. Це були його звернення до світу.

Зараз ви читаєте новину «Вірші Усами бін Ладена видадуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі