пʼятниця, 14 січня 2011 06:00

Вертинський зіграв лихваря

— Нам, як і студентам, завжди не вистачає одного дня чи однієї ночі, — каже актор 55-річний Олексій Вертинський про підготовку до нової вистави "Сатисфакція". В ній актор грає лихваря, який позичає гроші закоханому хлопцю. За день простроченого платежу тому доведеться заплатити фунтом власного тіла.

Прем'єра відбулася в Молодому театрі за тиждень до Нового року. Наступний показ — 29 січня.

Спектакль поставив режисер 51-річний Станіслав Мойсеєв за драмою Шекспіра.

— Що Шекспір написав, а перекладач перевів, те ми й грали. Хіба якісь лінгвістичні анахронізми перекроїли на сучасний лад. Щоб було не так замислувато.

Актор не хотів брати участь у цій постановці.

— Особисто мені й у голову не приходило братися за Шекспіра. Я не та людина, що може класичні глиби тягати на собі. Завжди дивуюся, коли режисери запрошують мене для з'ясування стосунків з автором. Опираюся руками і ногами. Але мене ніхто не слухає. Сказали: "Твоє дело свиняче, вот отсюда и до обеда, и будь любезен".

У лютому Молодий театр покаже новинку — "Квартет для двох" за твором Анатолія Крима. У березні —прем'єру спектаклю "Тоот та інші", її ставить угорський режисер Белло Меро. Вертинський в них не репетирує.

— Ледь пережив цю прем'єру, хочу відпочити, — каже він. — Статистика сказала, що мені відведено в нашій країні прожити до 62. Якщо щомісяця випускати по прем'єрі, то сконаю раніше цього терміну.

Зараз ви читаєте новину «Вертинський зіграв лихваря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі