середа, 14 листопада 2007 15:44

Василь Вірастюк презентував книжку про Івана Силу

Х Міжнародний книжковий ярмарок "Медвін: Книжковий світ-2007" закінчився у вихідні у столичному Інституті фізкультури. У ньому взяли участь 300 видавництв. Прийшло близько 10 тис. відвідувачів.

У суботу на ярмарку був День дитячої книги. Найбільше покупців зібрало видавництво "Енергія-плюс". Воно продавало настільні ігри "Менеджер" за 35 грн. На стенді київського видавництва "Грані-Т" письменниця Леся Вороніна презентувала книжку "Подорож у країну намликів", а Лариса Денисенко — книжку "Ліза і Цюця Пе". Денисенко каже, що юні читачі часто пишуть їй листи.

— Якийсь хлопчина запитав, чим шкідливе куріння, — згадує. — Довелося вигадати бухикальців табаку, які нібито живуть у легенях людини і псують здоров"я.

Львівське "Видавництво Старого Лева" запросило на свій стенд силача Василя Вірастюка. Він презентував книжку Олександра Гавриша "Неймовірні пригоди Івана Сили — найдужчої людини світу". Відвідувачі, особливо дівчата, захоплено розглядали його, аж поки богатир не пішов із виставки.

Екс-прем"єр-міністр Юрій Єхануров купив збірку української жіночої поезії "Ми і вона".

Юрій Єхануров купив збірку української жіночої поезії

— Ярмарок довелося довго шукати, — нарікав він. — У пресі не вказали його адреси.

53-річний голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко ходив на ярмарок два дні. Купив книгу "Націоналізм" і двотомник Івана Багряного. Для онуків узяв дитячих книжок у "Видавництві Старого Лева". А його дружина накупила українських любовних романів.

— На цій виставці відвідувачів менше, ніж на "Львівському форумі", — каже головний редактор видавництва "Факт" Леонід Фінкельштейн, 55 років. — Але книжок вони купують більше. У нас придбали з сотню. На "Львівський форум" багато людей ідуть як на свято — без грошей, тільки взяти автограф у письменника.

Каже, що у "Факті" найбільше купували книжку Оксани Забужко "Notre dame d"Ukraine: Українка в конфлікті міфологій". Вона коштує 45 грн.

— Цю книжку дуже добре беруть, — каже Фінкельштейн. — Ми видали її тритисячним накладом навесні. Розпродали за два тижні. Довелося додруковувати ще десять тисяч.

"ГПУ" на ярмарку презентувала книжку "Авторська колонка". Це — невеличкі твори Андрія Бондаря, Віталія Жежери, Світлани Пиркало та Миколи Рябчука, які друкувалися в газеті протягом двох років. Збірка вийшла у київському видавництві "Нора-друк" накладом 2 тис. В українських книгарнях вона коштує 19 грн.

Зараз ви читаєте новину «Василь Вірастюк презентував книжку про Івана Силу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі