пʼятниця, 13 грудня 2019 05:20

Варто звернути за ріг залізничної станції, як опинишся на "танцях із зірками"

Варто звернути за ріг залізничної станції, як опинишся на "танцях із зірками"
Над образами героїв фільму "Чорний ворон" працювала художниця костюмів Марія Квітка. 1plus1.ua

Після кінопрокату фільм "Чорний Ворон" вийде у форматі міні-серіалу з чотирьох епізодів на каналі "1+1".

— Ця стрічка — "клюква", — каже кінокритик Олександр Гусєв, 40 років. — Цей вираз використовують щодо зовсім неправдоподібного відтворення реальності з боку іноземців. А тут ніби й наші знімають, а воно зовсім не схоже на Україну. Актори, начепили відпрасовані опереткові костюми. Нема ніякого відчуття часу. Ні в що не віриш.

Сюжет роману сильно перелопатили. Що абсолютно нормально, бо там оповідь мозаїчна, переплетіння різних часових пластів, реальності та сну. Очевидно, що для пригодницького кіно це не підходить. Але творці стрічки все зробили зовсім неправдоподібно. Персонажів книжки, які й без того не вирізняються особливою глибиною і багатогранністю, звели до зовсім плаского лубка. Операторська робота, освітлення й декорації створюють відчуття, ніби вся картина знята у студійному павільйоні. Здається, варто пройти між деревами або звернути за ріг залізничної станції, як опинишся на "танцях із зірками".

Зараз ви читаєте новину «Варто звернути за ріг залізничної станції, як опинишся на "танцях із зірками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі