понеділок, 24 вересня 2007 17:42

Валентин Шестопалов відмовився бути міністром культури

Автор: фото: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Свій бенефіс актор Валентин Шестопалов відкрив виставою ”Лавка”, з якої 20 років тому почався створений ним київський театр ”Актор”
Свій бенефіс актор Валентин Шестопалов відкрив виставою ”Лавка”, з якої 20 років тому почався створений ним київський театр ”Актор”

Бенефіс актора Валентина Шестопалова пройшов у столичному театрі імені Лесі Українки. Валентин Микитович святкував 60-річчя з дня народження та 45-річчя творчої діяльності.

Він працював актором Львівського ТЮГу. 1974 року переїхав до Києва, дебютував у Російській драмі в ролі Дантеса. Із 1994-го по 1995-й працював одночасно у чотирьох київських  театрах — Поезії, Молодому, на Лівому березі Дніпра та в "Бенефісі". У телесеріалі "Исцеление любовью" знявся в ролі Сан Санича.

Публіка біля входу до столичної Російської драми почала збиратися за півгодини до початку бенефісу. 63-річний київський режисер Микола Єдомаха курить перед входом.

— Пам"ятаю Валіка ще студійцем, — пригадує він. — Худий високий хлопчисько, така собі фіалка в бокалі!

У залі немає вільних місць. Бенефіс відкриває вистава "Лавка", з якою 20 років тому дебютував створений Шестопаловим київський театр "Актор". Ювіляр грає в парі з актрисою Ольгою Когут. Після вистави художній керівник Російської драми Михайло Резнікович запрошує на сцену Шестопалова. Актор змінив м"яту джинсову куртку щойно зіграного бомжуватого героя на елегантний білий костюм. Квітів на сцену виносять так багато, що не встигають оголошувати, від кого букети. Бажаючих привітати чимало. Ведучий встановлює регламент — дві хвилини на кожного. Актори-франківці Лесь Задніпровський, Володимир Коляда та Євген Шах вітають іменинника пісенькою:

"За Шестопалова — до дна!

За Резніковича — до дна!

Ну, і за Ступку — якщо вистачить вина!".

Керівник театру "Сузір"я" Олексій Кужельний вручив ювілярові  кришталевий клоунський ковпак. Потім покликав на сцену дружину Шестопалова Тетяну, директорку театру "Актор", й осипав пелюстками жовтих троянд, які дістав із кишені.

Радник із питань культури посольства Росії Андрій Гасюк передав привітання від російського посла Віктора Черномирдіна. Згодом Гасюку зателефонував начебто сам Черномирдін. Він шукав когось на посаду міністра культури Росії і запропонував її Шестопалову.

— Я не створений для московської тусовки, — жартома відмовився актор.

Зараз ви читаєте новину «Валентин Шестопалов відмовився бути міністром культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі