неділя, 26 серпня 2007 14:44

Ющенко потиснув руку Іванові Марчуку

71-річний український художник Іван Марчук відкрив виставку своїх картин у київській галереї "Да Вінчі". Тут представлені 12 пейзажів та цикл із трьох десятків абстрактних робіт під назвою "Виходять мрії з берегів". Їх продають від $2,5 тис. до $3,5 тис.

Художник каже, що всі полотна малює ниткою.

— Це новітня техніка, — зауважує він. — Але я не розказуватиму. Бо ще хтось украде. Малюю з космічною швидкістю. За секунду роблю кілька десятків мазків. Полотно створюю за два дні. Режисер Олександр Коваль зняв про мене фільм "Голоси моєї душі". Там показано, як швидко я творю. Але багато людей не вірили. Казали, що то прискорена зйомка.

До Марчука підходить 6-річний хлопчик, вручає букет польових квітів і подає клаптик паперу. Художник розписується на ньому. А "ГПУ" розказує, що автографи дає часто.

Марчука часто називають улюбленим художником президента Віктора Ющенка.

— Та я президента не бачу, — відмахується він. — На урочистий прийом запросили до нього на День Незалежності. Я привітався з ним, потиснув руку.

Виставка Івана Марчука в галереї "Да Вінчі" триватиме до 12 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко потиснув руку Іванові Марчуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі