четвер, 30 серпня 2007 18:27

Юрій Стоянов хоче рекламувати пепсі

Автор: фото:Олег ОГОРОДНИК
  У кінокомедії ”Шпигун нашого часу” актор Юрій Стоянов грає рейхсляйтера Мартіна Бормана
У кінокомедії ”Шпигун нашого часу” актор Юрій Стоянов грає рейхсляйтера Мартіна Бормана

50-річний актор Юрій Стоянов у фільмі московського режисера Марюса Бальчунаса "Шпигун нашого часу" грає секретаря Гітлера Мартіна Бормана. Зйомки проходять у цеху львівського заводу "Автонавантажувач". Стоянов сідає на лавочці біля павільйону. Просить, щоб йому принесли куртку з гримерки.

Мати актора працювала в Одесі вчителькою української мови. Питаю, чи говорить він українською.

— Можете спрашивать, как вам лучше, — відповідає Юрій Михайлович. — Но мне все же будет удобней отвечать по-русски.

Ви вперше знімаєтеся у кінокомедії?

— Відмовляюся від зйомок, щойно прочитавши у сценарії "комедія", — розповідає Юрій Стоянов. — Але цей фільм — про Велику Вітчизняну війну. Це цікаво. Не знаю, правда, як картину сприймуть глядачі. Мартін Борман у нас нетрадиційної орієнтації, Гітлер — наркоман, начальник таємної німецької поліції Генріх Мюллер — ідіот. Фюрера грає московський актор Михайло Крилов, Мюллера — гуморист Юрій Гальцев. А роль радянського підпільника дали Іллі Олєйнікову, — каже про актора, з яким веде розважальну телепрограму "Городок" на російському телебаченні. — Олєйніков відзнявся у своїх епізодах і поїхав до Білорусі, — веде далі. — 30 серпня у Мінському палаці спорту прем"єра мюзиклу "Пророк" польського режисера Януша Юзефовича. Ілля написав до нього музику і гратиме головну роль Мойсея.

Вилізла грижа на хребті

Минулого року на вашу телепрограму "Городок" подавав до суду православний рух "Олександр Невський".

— Мене викликали в прокуратуру. Але до суду не дійшло. Тим "православним" не сподобався сюжет, де ми показали голих вояків Олександра Невського під час Льодового побоїща. Але російська церква стала на наш захист. Сказала, що Олександр Невський, хоч і святий, був світською людиною і мав почуття гумору.

Не хочете осучаснити "Городок"?

— Наблизити до "Камеді-клабу"? — перепитує. — Я обожнюю КВН і "Камеді-клаб". Але вже не стану молодшим, навіть якщо додам у мову слово "жопа". Якщо жарт пропадає без поганого слова, значить, жарту не було. Мені жарти пишуть одеські гумористи. Колись подзвонив одному з них — своєму другові Володі Трухніку. Кричу: "Ти в сюжеті дві фрази не дописав". Володя каже: "Я на похоронах учительки. Біля труни стою." Я тоді сказав таке, за що мені й досі соромно: "Відійди від труни, скажи мені ті дві фрази і можеш повертатися".

Нещодавно ви знялися в фільмі Міхалкова "12".

— Перед зйомками у мене вилізла грижа на хребті. Я вдягнув корсет, щоб не так боліло. Ходив скручений і нещасний, а грав щасливого й задоволеного власника телеканала. Приїжджали на зйомки о дев"ятій ранку, додому їхали о другій ночі.

Два роки тому Юрій Стоянов та Ілля Олєйніков рекламували кетчуп "Балтимор". Акторів у ролику закидували помідорами.

— Зараз у рекламі не знімаємося, — каже Стоянов. — А я з задоволенням знявся б у рекламі пепсі чи кока-коли.

1957, 10 липня — Юрій Стоянов народився в Одесі в родині лікаря і вчительки української мови
1987–1995 — артист Большого драматичного театру в Санкт-Петербурзі
1991–1993 — режисер і ведучий телепрограм на петербурзькому телебаченні
1990 — познайомився з Іллею Олєйніковим на зйомках фільму "Анекдоти" Віктора Тітова. Стоянов грав Олександра ІІ, Олєйніков — Максима Горького
1993 — на російському телебаченні разом із Олєйніковим створили телепрограму "Городок"
Одружений утретє — з Оленою. Має двох дітей від першого шлюбу і двох — від третього

Зараз ви читаєте новину «Юрій Стоянов хоче рекламувати пепсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі