четвер, 26 липня 2007 17:59

Юрій Покальчук видає вірші

Книжка віршів "Не наступайте на любов" Юрія Покальчука виходить у харківському видавництві "Фоліо" в серії "Графіті". Вона матиме 250 сторінок.

— Я щойно повернувся з Харкова, — розповідає "ГПУ" автор. — Вичитував книжку перед її виходом. Це ж вірші, одна помилка зіпсує весь текст.

Письменник сам обирав обкладинку. На ній будуть зображені оголені жінка й чоловік.

— Це два малюнки відомого австрійського художника Еґона Шіля, — каже Покальчук. — Він помер 1918 року, за три дні після своєї дружини. Йому було 28. В Еґона шалені малюнки. Вони досить еротичні, але  еротика в них внутрішня, не вульгарна.

Покальчук завжди сам вибирає обкладинки.

— Добре знаю малярство й можу все робити сам, — зізнається письменник. — А "Фоліо" колись вставило на обкладинку роману "Паморочливий запах джунглів" якусь вульгарну бабу!

Вірш "Не наступайте на любов", який дав назву збірці, уперше прозвучав торік на фестивалі "День незалежності з Махном" 24 серпня.

— Часто пишу вірші в машині, — розповідає Покальчук. — Так створив хіт "Вони кажуть", яким потім було названо навіть альбом мого гурту "Вогні Великого Міста".

Книгу презентуватимуть на Львівському книжковому форумі у вересні. Коштуватиме вона близько 15 грн.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Покальчук видає вірші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі