середа, 14 березня 2007 16:58

Юрій Луценко прийшов на концерт Кейко Матсуї

Автор: фото: Миколай ТИМЧЕНКО
  Минулого року Кейко Матсуї розійшлась зі своїм чоловіком і продюсером Казу Матсуї
Минулого року Кейко Матсуї розійшлась зі своїм чоловіком і продюсером Казу Матсуї

45-річна японська піаністка та композиторка Кейко Матсуї розпочала концертний тур Україною.

У вівторок вона виступила в Києві, в колишньому Жовтневому палаці. На репетицію приїхала за три години до концерту на чорному "ауді". Її музиканти — в білому автобусі "мерседес". У "МакДональдзі" на майдані Незалежності піаністка купила картоплю-фрі та колу. Перекусила в гримерці. Півгодини переодягалася в чорний брючний костюм та фарбувалася. Із "ГПУ" спілкувалася через перекладача в холі палацу. Раніше на гастролі Кейко їздила зі своїм чоловіком Казу Матсуї. Він був її продюсером і грав на японській бамбуковій флейті сакухасі. Торік вони розійшлися.

Це відбилося на вашій творчості? — цікавлюся.

— Так, мені тепер спокійніше працювати. Я тепер сама собі продюсер.

Ваші дві доньки від шлюбу з Казу приїхали з вами?

— Ні, залишилися вдома, в американському штаті Каліфорнія, з моєю мамою.

10 березня ви виступали в Одесі.

— Мені подарували тюльпани, — згадує вона. — Таких гарних квітів я давно не отримувала. А 12-го їздила до Дніпропетровська. Туди мене запросив український благодійний фонд "Нова мама", прислали мені листа. У дитбудинку сироти показували гімнастичні номери, співали й танцювали. А один хлопчик подарував ведмедика, якого сам зробив.

На концерт Кейко прийшов лідер "Народної самооборони" 42-річний Юрій Луценко з дружиною Іриною. Їхні місця в партері вже зайняли студенти, що спустилися з верхніх ярусів.

— Ребята, без проблем, — сказала Ірина Луценко. — Мы сядем на ваши места.

Матсуї грала композиції з нового альбому "Серце і душа", який записала на студії у місті Йоханнесбург Південно-Африканської Республіки. Презентація диску відбудеться 24 квітня в Лос-Анджелесі. В Україні його продаватимуть улітку.

Кейко грала на синтезаторі та старому роялі. На сцені були барабанщик, перкусіоніст, гітарист, бас-гітарист і американський саксофоніст Майкл Хеґан, якому в напівпорожній залі аплодували іноді більше, ніж піаністці. Із старих хітів Матсуї виконала композицію "Шепіт дзеркала", під яку на чемпіонаті світу з фігурного катання танцювала росіянка Ірина Слуцька.

— Щоб так грати, — зізналася Кейко "ГПУ", — я щодня репетирую по 5–6 годин.

Наступний концерт Матсуї відбудеться у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Луценко прийшов на концерт Кейко Матсуї ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі