неділя, 17 червня 2007 16:39

Умова Елтона Джона - літр козиного молока у готельному номері

У суботу ввечері 60-річний британський співак Елтон Джон дав благодійний концерт на майдані Незалежності в Києві. Свій виступ він присвятив боротьбі зі СНІДом. До України мегазірку запросив Фонд Олени Франчук "АнтиСНІД".

До Києва Елтона Джона доправив особистий літак чоловіка 37-річної Олени Франчук — бізнесмена Віктора Пінчука, 46 років. У місті зірку возив "мерседес". За кермом сидів водій, якого Елтон Джон привіз із Британії. На майдані співак з"явився за три години до концерту. Сказав, що хоче відчути енергетику людей, які збиратимуться на його концерт.

Послухати співака прийшли понад 200 тис. глядачів. У віп-зоні сидів президент України Віктор Ющенко з дружиною Катериною. На колінах вони тримали доньок Софію та Христину. Дівчатка пританцьовували, Ющенко плескав, піднявши руки догори.

На концерт прийшли міністри закордонних справ Арсеній Яценюк, оборони — Анатолій Гриценко, з надзвичайних ситуацій — Нестор Шуфрич з родинами. Екс-президент Леонід Кучма сидів біля посла Росії Віктора Черномирдіна. А посол США Вільям Тейлор — біля Гриценка. Російський посол сидів непорушно, склавши руки на грудях, а Кучма двічі запрошував до танцю співачку Наталію Могилевську. Екс-президент прийшов на концерт без дружини. Зате були обоє онуків Кучми — 16-річний Роман Франчук і 5-річна Катя Пінчук.

За виступ узяв символічну плату — один долар

Одну з пісень сер Елтон присвятив зятеві Кучми Вікторові Пінчуку та його дружині Олені. Подружжя в цей час танцювало повільний танок. Співак сказав, що його фонд боротьби зі СНІДом допоможе Україні боротися із поширенням цієї хвороби. 6 липня Елтон Джон мав виступити в Санкт-Петербурзі, але цей концерт скасували через дорожнечу квитків. За свій 2,5-годинний виступ в Україні співак узяв символічну плату — один долар.

— Сер Елтон зібрав Майдан не гірше за Ющенка, — розповідає "ГПУ" художник Сергій Поярков, 41 рік, який спостерігав за концертом із віп-зони. Усі кольори політичного спектру сиділи, ледь не обнявшись, і тащились — так наче вибори й не на носі. Найбільше сподобалося Нестору Шуфричу. — Він аж крутився, підтанцьовуючи на стільці. Елтон — молодець на тлі наших звєздульок, — додає художник. — Виступати дві з половиною години без фонограми у нас може тільки Йосип Кобзон.

Заступник міністра Кабінету Міністрів Олена Лукаш, 30 років, хвалиться "ГПУ", що друзі допомогли їй пробратися за лаштунки.

— Я люблю бувати за лаштунками, там кипить життя, — каже Лукаш. — Бачила, як у гримерку Елтону Джону заносили фрукти й рибу. У всіх музикантів був чудовий настрій.

Сер Елтон із п"ятьма музикантами виконав 20 старих хітів і нових пісень. Хоч на вулиці спека, співак одягнений у синю сорочку і чорний фрак із вишитим зображенням себе та пащі крокодила на спині. Він кілька разів казав російською "спасибо", один раз виліз на рояль. Хлопці й дівчата у червоних футболках роздавали присутнім презервативи.

Концерт закінчився о 23.20. Сер Елтон підписав кілька платівок, а також прапорців і книжок з логотипом Фонду "АнтиСНІД". Потім сів у чорний "мерсерес" і піднявся вгору від Хрещатика по Інститутській, помахавши з вікна рукою.

До Києва британський співак Елтон Джон прилетів у п"ятницю близько другої години дня. Час приїзду й місце перебування британської зірки у Києві тримали в таємниці, аби уникнути ажіотажу. В аеропорту біля трапу літака Елтона Джона зустрів Віктор Пінчук.

Співак дістався п"ятизіркового готелю "Прем"єр-Палас", де на нього чекав президентський номер за 20 400 грн. У райдері Елтона Джона було зазначено, що в його апартаментах мають бути книжки з мистецтва, а в гримерці — три букети червоних, білих і жовтих троянд. А також свіжі фрукти і літр козиного молока.

З Елтоном приїхав його друг канадський режисер Девід Ферніш, 44 роки, з яким співак півтора року тому побрався. Через нетрадиційну сексуальну орієнтацію Джона Союз православних громадян України збирався пікетувати концерт. Але зрештою представники православних церков схвалили акцію, бо вона направлена на боротьбу зі СНІДом. Серед віп-гостей на концерті було кілька православних священиків.

У п"ятницю о 17.20 через чорний хід, який напередодні ретельно вимили, сер Елтон потрапив до "ПінчукАртЦентру". Там напередодні відкрилася виставка фотографій з колекції співака "Око підсвідомості". Опівдні у приміщення запустили двох вівчарок, навчених шукати вибухові пристрої.

У "ПінчукАртЦентрі" вивісили 148 фотографій 24 фотохудожників. Кожна вартістю до 70 тис. Кажуть, загальна вартість фото, виставлених у Києві, сягала $3 млн.

Порошенка не пропустили в туалет

— Джон почав колекціонувати фото 1991-го, коли вийшов з реабілітаційного центру, де на прохання свого друга Девіда Ферніша лікувався від алкоголізму, — розповідає директорка колекції співака Джейн Джексон. — Відтоді він зібрав 5 тисяч фотографій. Півтори тисячі знімків він зберігає в своїй квартирі в Атланті. Там стіни завішені фото від підлоги до стелі. Багато галерей звертались до Джона, щоб показати його колекцію. Але він усім відмовляв, бо для нього ці фото, як діти. Лише завдяки дружбі з Віктором Пінчуком Елтон погодився на цю виставку. Сто фото він відібрав зі своєї квартири в Атланті, ще 48 привезли з його дому в Лондоні.

У "ПінчукАртЦентр" Елтон Джон прийшов у довгому чорному піджаку, червоних брюках, із сережкою у правому вусі. Там на нього вже чекав Віктор Ющенко із сином Андрієм, Леонід Кучма з дружиною Людмилою, Віктор Пінчук із дружиною Оленою, Петро Порошенко, Віталій Кличко, співаки Святослав Вакарчук, Олег Скрипка, Руслана Лижичко, Наталя Могилевська, Таїсія Повалій. Гостям роздавали дорогі раритетні каталоги виставки (кожен коштував $100), яких надрукували 500 примірників. Однак не всі гості брали каталог — мовляв, нікуди покласти.

Після вступного слова Елтона Джона гості поспішили на закриту вечірку в розважальний центр "Арена-Сіті". А співак залишився й довго оглядав свою виставку.

На виході з "ПінчукАртЦентру" нардеп-"нашоукраїнець" Петро Порошенко хотів зазирнути до туалету, який славиться своїм дизайном — з крана там тече вода з підсвіткою. Однак кума Ющенка не пропустили туди шестеро охоронців президента, бо в кабінці в цей час був Віктор Андрійович.

В "Арені" Елтон Джон 40 хв. грав на роялі, який привіз із собою. Віктор Ющенко подарував співакові вишиванку і домотканий килим.

— В "Арені" була домашня атмосфера, але без панібратства, — ділиться Сергій Поярков. — Ніхто не фотографувався, не обнімався з Елтоном Джоном. Подавали корзинки з чорною ікрою, суші, свіжі ягоди зі збитими вершками.

Виставка фотографій з колекції Елтона Джона триватиме до 12 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Умова Елтона Джона - літр козиного молока у готельному номері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі