середа, 07 травня 2008 17:25

Українські фільми везуть до Канн

14 травня розпочнеться 60-й Каннський кінофестиваль. Уперше на його кіноринку буде представлена Україна. Вітчизняний павільйон займатиме 24 кв. м.

— Стіни спеціально пофарбуємо в темний колір, аби приміщення здавалося більшим, — розповідає дизайнер павільйону Павло Гудімов, 34 роки.

На кіноринку в Каннах покажуть шість українських стрічок. Зокрема, історичні драми "Богдан-Зіновій Хмельницький", "Владика Андрій" режисерів Миколи Мащенка й Олеся Янчука, еротику "Сафо", зняту на студії "Ялта-фільм" англійцем Робертом Кромбі, й авторське кіно "Кастинг" киянина Олександра Шапіро. Окрім того, представлять фільм для дітей "Прикольна казка" Романа Ширмана та гостросюжетну стрічку "Ілюзія страху", яку режисер Олександр Кирієнко зняв за сценарієм віце-прем"єра Олександра Турчинова.

Також презентують іще не закінчені повнометражні мультфільми "Пригоди бравого вояка Швейка" і "Микита Кожум"яка". А також картину про репресованого математика Лева Ландау, яку московський режисер Ілля Хржановський знімає в Харкові, й новий фільм одеситки Єви Нейман "Дом с башенкой".

— В американських продюсерів рекламна кампанія завжди починається на початку проекту. Фільм тільки починають знімати, а його вже продають, — говорить 57-річний Андрій Халпахчі, директор Української кінофундації.

Ця організація є дочірньою благодійного фонду "Україна 3000" дружини президента України Катерини Ющенко. Вона займається просуванням українського кіно в світі. Перша леді країни збирається 16 травня відвідати українську вечірку в Каннах, що відбудеться в ресторані "Лонґ біч" навпроти готелю "Хайят". Попередню згоду прийти дали зірки французького кіно Жерар Депардьє, Фанні Ардан, П"єр Рішар, Крістофер Ламберт.

— Продаж прав, домовленості про спільне виробництво фільмів відбуваються не телефоном, а часто-густо саме на таких приватних вечірках, — додає Халпахчі.

Зараз ви читаєте новину «Українські фільми везуть до Канн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі